Nieuws

Deense Zenvo presenteert iets spannends in Genève

Deense Zenvo presenteert iets spannends in Genève

Je verwacht het misschien niet, maar de kleine Deense autobouwer Zenvo leeft nog. Sterker, het zal op de Autosalon van Genève zelf een nieuwe supercar presenteren. Of moeten we hypercar schrijven…?

Wanneer je als automerk je auto achterliet bij Topgear – ten tijde dat Clarkson, Hammond en May er de dienst uitmaakten – wist je dat het twee kanten op kon. Of je bolide werd de hemel in geprezen met welhaast gegarandeerd verkoopsucces tot gevolg, of je vierwielige geesteskind werd bijna letterlijk met de grond afgefakkeld en de kans was redelijk dat dit meteen het einde van je merk betekende. Het Deense Zenvo overkwam het laatste.

Compleet nieuw?

De Denen blijken echter uit het betere soort hout gesneden te zijn. Want jaren na de reeds welbekende vernietigende recensie over de ST1 uit monde van Clarkson blijkt het kleine Zenvo nog springlevend. Voor de Autosalon van Genève heeft het naar eigen zeggen zelfs een compleet nieuwe auto in petto.

Of 'ie echt compleet nieuw is of een verbeterde versie van ST1, daarover is Zenvo nogal vaag. Zeker is in elk geval dat we weer veel pk's kunnen verwachten. Heel veel. Meer dan de 1.104 pk van de bestaande ST1. Kortom, hier valt niet meer te spreken over ene supercar maar een hypercar. We kunnen niet wachten tot het begin maart is. En daarna op de boot naar de VS, naar Amazon Prime, de huidige werkgever van Clarkson, Hammond en May?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Deense Zenvo presenteert iets spannends in Genève
Deense Zenvo presenteert iets spannends in Genève
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers