Nieuws

Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept

Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept

Subaru, stop hiermee?! We trekken het niet langer zo. Immers, eerst kondigt het Japanse merk het definitieve afscheid aan van de ó zo geliefde (Impreza) WRX STi en nu ineens slingert het doodleuk een tweetal teasers van de Viziv Performance STi Concept de wereld in...

2018 had niet veel slechter kunnen beginnen met de aankondiging van de WRX STi Final Edition, de allerlaatste nazaat van Subaru's WRC-icoon. Daarna zou het doek definitief vallen voor de Impreza op steroïden. Maar wat zien we nu?! Op de Tokyo Auto Salon trekt Subaru zomaar eventjes het doek van de Viziv Performance STi Concept, een zwaar aangedikte versie van de vorig jaar onthulde Viziv Performance. Compleet met de magische drie letters uit Japan. Oftewel, een meer dan prima opvolger van de Impreza met rally-genen. Om gek van te worden!

Sowieso hybride

Krijgt de Subaru WRX STi nu een wel of geen vervolg?! Met de nu aankondigde Viziv Performance STi Concept heeft het de schijn mee. Er mag daarop gedanst worden. Voorzichtig wellicht, want we zijn eerdere woorden van een topman bij Subaru niet vergeten. Hij liet namelijk ontvallen dat er voor de bejubelde 2.5 liter turboboxer überhaupt geen plaats meer is binnen het merk. Terug naar twee liter inhoud is mogelijk een optie voor de potentiële toekomst van STi. En dan in combinatie met een elektromotor. Hybrideaandrijving dus.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept
Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept
Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers