Nieuws

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Het waren twee fantastische dagen... Na anderhalf jaar vertrekt Stephan Winkelmann alweer als CEO bij Audi Sport. De in Duitsland geboren Italiaan, die jarenlang bij Lamborghini de dienst uitmaakte, wordt de opvolger van Wolfgang Dürheimer bij Bugatti.

Winkelmann kwam in maart 2016 naar Audi Sport, nadat hij daarvoor jarenlang aan het roer stond bij Lamborghini. In zijn periode bij de sportdivisie van de Duitse fabrikant verschenen onder andere de R8 Spyder en de RS5 Coupé, al kun je je afvragen in hoeverre Winkelmann daar in die anderhalf jaar echt invloed op heeft gehad.

Nieuwe Chiron
Winkelmann, die de pensioengerechtigde Wolfgang Dürheimer gaat volgen, gaat naar verluidt bij Bugatti onder andere de introductie van nieuwe Chiron-varianten begeleiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Chiron Grand Sport en de Chiron Super Sport. Michael-Julius Renz staat klaar om de vrijgekomen positie bij Audi Sport over te nemen. Hij werkt op dit moment als Audi-topman in China.


Audi-hypercar

De overstap van Winkelmann is best opvallend, want onlangs liet hij nog weten best een Audi-hypercar te willen ontwikkelen. Of Renz die plannen nu uit mag voeren of dat de hypercar vroegtijdig afgeschoten wordt, zal de tijd ons leren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
Redactie
Door Redactie

Zoeken