Nieuws

Fisker's Inc eerste auto heeft 'vlinder'-deuren

Fisker's Inc eerste auto heeft 'vlinder'-deuren

Zoals altijd laat voormalig Aston Martin-ontwerper Henrik Fisker er geen gras over groeien. Zijn nieuwe automerk, genaamd Fisker Inc, is nog niet eens overal geland en nu al heeft hij de eerste auto onder die vlag klaarstaan. Een Tesla-killer.

Voor wie het heeft gemist begin deze maand: Henrik Fisker is opnieuw een eigenmerk gestart. Fisker Inc luidt de naam daarvan en de Deense topdesigner wil daarmee vol inzetten op elektrische auto's. Met een sportief randje uiteraard. Oftewel, Tesla is overduidelijk het mikpunt en dat blijkt meteen uit de eerste auto van Fisker Inc. Alleen al de tegenovergestelde, omhoog scharnierende portieren spreken boekdelen. Weliswaar net even anders dan de vleugel-deuren van de Tesla Model X, maar zonder meer vergelijkbaar qua visuele impact.

Kip of ei

Hoewel Fisker Aston Martin al lang en breed achter zich heeft gelaten, is de blonde Deen eigenlijk nooit afgestapt van de onmiskenbare designtaal van dat Britse sportwagenmerk. Tijdens zijn BMW-era, zijn periode als coachbuilder en ook bij de Fisker Karma, telkens vertoont het lijnenspel enige verwantschap. Ook nu weer bij Fisker's nieuwe paradepaardje – voor zover dat te zien is op deze teaser. En ja, het silhouet van de auto lijkt afgekeken bij de Model S. Echter drie keer raden waarbij Elon Musk destijds heeft gespiekt toen hij die sportsedan ontwierp? Precies, Aston Martin. Grappig hoe ook die cirkel rond is…

400 mijl

Om het plaatje van een regelrechte Tesla-killer van Fisker helemaal rond te maken. Door een vernuftig accupakket zou de auto een elektrische actieradius hebben van 400 mijl, omgerekend bijna 650 kilometer. Vergelijkbaar met de Model S P100D.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken