Nieuws

Henrik Fisker is back. Again.

Henrik Fisker is back. Again.

Het is een komen en gaan van Henrik Fisker. Enkele jaren geleden ging zijn automerk Fisker Automotive bankroet en daarvoor Fisker Coachbuild, om onlangs weer een comeback-poging te maken met VFL Automotive. Echter ook dat avontuur lijkt al weer voorbij, want nu blijkt de voormalig Aston Martin-ontwerper wederom een automerk te zijn gestart: Fisker Inc.

In Amerika schijnt het 'gewaardeerd' te worden als je een keer failliet bent geweest. Schijnt, want tegelijk viert het credo what doesn't kill you makes you stronger daar hoogtij. Wat er ook van waar is, het geldt zeker niet voor iedereen die de American dream najaagt. Henrik Fisker is daar hét voorbeeld van.

De ooit op handen gedragen topontwerper – met de BMW Z8 en Aston Martin DB9 achter zijn naam – lukt het maar niet te maken in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hoe dapper telkens ook, de verwoede pogingen van de blonde Deen stapelen zich inmiddels zo hoog op dat Fisker moet oppassen geen karikatuur van zichzelf te worden.

Fisker Inc.

Toch gooit Fisker de handdoek niet in de ring. Nimmer nooit niet, zo lijkt het. Want na het verbouwen van een bestaande BMW en Mercedes (respectievelijk Latigo CS en Tramonto), nog enkele beruchte designopdrachten en de korte avonturen rond de Fisker Karma en VLF Destino is Henrik opnieuw terug in de schijnwerpers met een automerk, genaamd Fisker Inc.

Karma Revero

'Dat gaan de makers van de onlangs gepresenteerde Revero, een gerebadgede Karma, niet lukken vinden!' horen we je hardop denken. Misschien, maar aangezien dat bedrijf geen Fisker meer heet maar Karma, lijkt dat niet de grootste zorg van Fisker Inc. te zijn. Zien te overleven komt eerder. Iets dat Henrik van plan is met een elektrische sportauto. Aan tomeloze energie en ambities ontbreekt het niet in elk geval. Fisker belooft namelijk een auto 'die de EV-markt zal doen schudden, voorzien van de grootste actieradius te koop'. Mocht Fisker nog een slogan zoeken...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken