Nieuws

Mercedes-AMG werkt aan supercar met F1-motor

Mercedes-AMG werkt aan supercar met F1-motor

Bij Mercedes-AMG gonst het al een tijdje van geruchten over een nieuwe supercar van het merk. Géén nieuwe SLS AMG, maar iets heftiger. Veel heftiger. Porsche 918 Spyder-heftig. En nu is, aan de vooravond van de Autosalon van Parijs, het hoge woord gevallen. Hij komt!

De Duitsers willen uit het vaatje F1-technologie tappen om een hybride neer te zetten met fenomenale prestaties. Daarover wordt natuurlijk nog niets concreets verteld. Daarvoor is het nog te vroeg. Maar er zijn al wel wat zaken die uit het geruchtencircuit komen. Speculeer je lekker even met ons mee?

Formule 1-motor

Zo wordt er gezegd dat de 1,6 liter V6 uit de W07 F1-bolide gebruikt zou kunnen worden. Uit die kleine cilinderinhoud zou Mercedes zo maar even 900 pk willen halen. En alsof dat nog niet genoeg is, moeten elektromotoren (voor minstens 160 pk) de voorwielen bijstaan. Het gewicht zal door het gebruik van exotische materialen niet meer dan 1 ton mogen bedragen. Wow!

“Kwestie van de Bugatti Chiron een poepje te laten ruiken.”

over de Mercedes-AMG supercar

En de prestaties?

Ook daar alleen speculaties. De topsnelheid zou meer dan 350 km/h bedragen. En de traditionele sprint naar 100 km/h moet kunnen in minder dan 2,5 seconden. Kwestie van de Bugatti Chiron een poepje te laten ruiken. De vorm? Daar was vanavond tijdens de persconferentie wel al een eerste impressie van te zien. Maar dat laat nog alle vrijheid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken