Nieuws

Max Verstappen en de verzekering van zijn Porsche GT3 RS

Max Verstappen en de verzekering van zijn Porsche GT3 RS

Het is een feit dat jongeren in Nederland hun auto’s vaak tegen heel hoge premies moeten verzekeren. Als deze groentjes van een bestuurders al een verzekeraar vinden die hen accepteert. De succesvolle, jonge en geliefde Formule 1-racer Max Verstappen heeft auto’s die tien keer meer kosten dan de wagens van de gemiddelde achttienjarige. Dat betekent een hoop kosten voor een autoverzekeraar als Max schade claimt. Hóé heeft Max dat dan gedaan met zijn peperdure privéauto’s?

De nieuwste auto van Max is een Porsche GT3 RS. Deze kostte hem waarschijnlijk rond de 250.000 euro. Eerder kreeg hij een V12 Vantage S ter waarde van zo'n 270.000 euro van Aston Martin. Genereus cadeautje van de Red Bull-sponsor. Verstappen heeft hiermee twee auto's in zijn bezit van behoorlijke bedragen. Als hij hier zelf een autoverzekering voor heeft gezocht, dan kan het zo zijn dat meerdere verzekeraars hem hebben afgewezen. Want zelfs 'normale' auto's ter waarde van 'gewone' bedragen zijn voor bestuurders van tot een jaar of 24 lastig te verzekeren.

Schade jonge bestuurders (en voetballers)

De reden dat autoverzekeraars jonge bestuurders niet graag accepteren en anders hoge premies rekenen, is dat zij vaker schade rijden. Schaft zo'n jonge bestuurder ook nog eens een dure bolide aan, dan is dat vragen om hoge kosten voor de autoverzekeraar als er schade wordt gereden. Een voorbeeld is Feyenoordspeler Eljero Elia, die zijn Bentley drie jaar terug, buiten zijn schuld, in de prak reed. Om er vervolgens lachend mee op de foto te gaan. Gevolg was dat verzekeraars nog minder happig waren om zijn verzekeringsaanvraag te accepteren. Eljero is trouwens niet alleen. Voetballers staan er bij autoverzekeraars sowieso niet heel goed voor. De rijstijl van Mario Balotelli, Arturo Vidal en Christiano Ronaldo laat nogal te wensen over.

Speciale verzekeraars en verzekeringen

Gelukkig zijn er voor exotische auto's aparte verzekeraars en verzekeringen. Zo heb je Turien & Co. en Xclusief van Delta Lloyd. Alleen accepteren deze verzekeraars bestuurders vaak pas als ze rond de dertig jaar zijn. Jongere autorijders óf bestuurders met een schadeverleden, komen vaak uit bij Rialto Verzekeringen. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in het verzekeren van auto's van bestuurders die zich nergens anders kunnen verzekeren. Hier wordt wel vaak een waarborgsom gevraagd en de premie is over het algemeen hoger dan gemiddeld.

Ook F1-coureurs kunnen schade rijden

Hoe zit dat dan bij Max? Hij is een uitmuntende bestuurder, zou je denken. Hij zal toch wel een betrouwbare autorijder zijn? Maar zijn skills op het parcours betekenen natuurlijk niet per se dat hij in het verkeer netjes rijdt. Dat ook coureurs schade kunnen rijden bleek toen Lewis Hamilton, de drievoudig Formule 1-wereldkampioen, gigantische schade met zijn Pagani Zonda 760LH reed. Formule 1-commentator Olav Mol zei in een interview tegen Pricewise: "Aan de superauto's die F1-coureurs cadeau krijgen van sponsors hangt meestal een soort bedrijfsverzekering." Hij weet alleen niet hoe het zit met privébolides. "Maar de moraal van verzekeraars kennende… Als Hamilton kucht en zegt dat 'ie € 10.000,- premie per maand wil betalen, dan zegt een verzekeraar vast zonder aarzelen: 'Graag!'."

Autoverzekering afsluiten in Monaco is makkelijk

Niemand lijkt zich erg druk te maken om de verzekering van Max' privéwagens in Nederland. Zijn manager, Raymond Vermeulen, zegt dat zijn Aston Martin een leaseauto is en dat deze ingeleverd moet worden als Verstappen weggaat bij het F1-team van Red Bull. Voor een autoverzekering voor de Porsche van Verstappen werd in zijn woonplaats Monaco ook helemaal niet moeilijk gedaan. Over de premie die Max moet betalen laat Vermeulen zich niet uit. Wel zei Olav Mol eerder dat coureurs in de topteams de Formule 1 jaarlijks zo'n 28 miljoen euro cashen. Zo ook Max' Red Bull Racing. "In die luxe wereld vallen ze niet echt over een autopremie. Ook Max niet," aldus Mol.

Fotocredit: MrSegui / Shutterstock.com

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken