Nieuws

Daimler keert terug met de Super Eight

Daimler keert terug met de Super Eight

Het meer dan 100 jaar oude merk Daimler keert terug op de wegen. Het Britse statusmerk stierf een aantal jaren geleden een stille dood. De nieuwe Super Eight moet het merk nieuw leven inblazen en de Daimler-traditie voortzetten.

Dat het merk Daimler een paar jaar geleden een stille dood is gestorven is ongelofelijk. Een merk met een geschiedenis van meer dan 100 jaar kun je niet zomaar aan de kant zetten. Daimler werd in 1896 opgericht door de Engelse ingenieur Fredrick Simms en de motortechnneut Gottlieb Daimler. Het merk zette zijn eerste auto´s in 1897 op de Engelse markt en verkocht dat jaar meteen 89 exemplaren. Al snel werden de auto´s van het merk verkocht aan vooraanstaande personen waaronder de Prince of Wales en Koning Edward VII. In de Tweede Wereldoorlog heeft Daimler diverse oorlogsvoertuigen gemaakt. Na de oorlog werd de productie van auto´s hervat. In 1960 werd Daimler overgenomen door Jaguar en werd later eigendom van de Ford Motor Company.
 
Kritische kopers
Na jaren van afwezigheid is Daimler terug! De Super Eight moet Daimler nieuw leven inblazen. Daarbij staan de belangrijke kernwaarden van Daimler hoog in het vaandel. Volgens het merk zijn kopers van een Daimler kritische autorijders die streven naar het allerbeste en die het authentieke vakmanschap van Daimler op waarde weten in te schatten. Een hoog comfortniveau, luxe en uitstraling zijn daarbij erg belangrijk.
 
Daimler-kenmerken
Voor het exterieur van de nieuwe Daimler kan worden gekozen uit zes verschillende carrosseriekleuren, waaronder twee unieke Daimler-kleuren – Garnet (bordeauxrode metallic lak) en Westminster Blue. Andere kenmerkende details zijn de traditioneel ‘geribbelde’ omlijsting van de grille met sierlijk ‘D’-logo, 18 inch Rapier lichtmetalen velgen en met chroom afgewerkte buitenspiegels en achterlichtomlijsting.
 
V8 van Jaguar
Achter de karakteristieke grille ligt het hart van de nieuwe Daimler. De bekende 4.2 liter V8 Supercharged-motor van Jaguar staat garant voor sportautoprestaties. Een vermogen van 400 pk bij 6.100 tpm en een koppel van 553 Nm bij slechts 3.500 tpm stellen de nieuwe Daimler in staat om vanuit stilstand in slechts 5,3 seconden te accelereren tot 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Dit prestatieniveau zou niet mogelijk zijn zonder de toonaangevende zestraps automatische transmissie en het aluminium dat werd gebruikt in de carrosserie.
 
Ruimte achterin
Daimler claimt de langste wielbasis in haar klasse en daarmee een hoge mate van comfort voor de achterpassagiers. Met meer dan 999 mm aan beenruimte achterin heb je geen klagen. De rugleuningen van de achterstoelen zijn meervoudig elektrisch verstelbaar en voorzien van lendenverstelling. Tevens kun je als achterpassagier de voorpassagiersstoel naar voren en achter schuiven (elektrisch uiteraard).
 
Hout, leer en chroom
Het draait om comfort, luxe en uitstraling bij Daimler. In het interieur is dat goed te zien aan de luxe sfeer. De lamswollen vloermatten, het Boxwood hout en het gelooide en geplooide leer stralen één en al luxe uit. Diverse delen van het interieur zijn voorzien van wortelnotenhoutfineer en ook chroom ontbreekt niet. Voor een aangenaam klimaat zorgt de Four zone Automatic Climate Control.
 
Moderne technologie
Klaptafels in de rugleuningen van de voorstoelen bieden ruimte aan bijvoorbeeld een laptop, waarvoor ook een praktische 12-volt accessoireaansluiting aanwezig is. Optionele beeldschermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen geven de achterpassagiers de mogelijkheid om onderweg televisie te kijken, met een multimediasysteembediening waarop bijvoorbeeld een MP3-speler zoals een iPod, een DVD-speler of een spelcomputer kan worden aangesloten. Ook de bestuurder kan beschikken over evenveel technologie en comfort, dankzij een meervoudig elektrisch verstelbare stoel met verwarming en geheugenfunctie. Met elektrisch verstelbare pedalen en een in hoogte en lengte verstelbaar stuurwiel is de ideale zitpositie voor iedere bestuurder gemakkelijk in te stellen. Een eenvoudig en overzichtelijk Touch Screen bedieningssysteem stelt de bestuurder of de voorpassagier in staat om voorzieningen als het DVD-navigatiesysteem, de Four Zone Automatic Climate Control, de telefoon of het Jaguar Premium Sound System te bedienen.
 
Wederopstanding eind 2005
De wederopstanding van Daimler betekent de terugkeer van een schitterend Engels merk met een lange geschiedenis. Vanaf november 2005 zal de Super Eight leverbaar. Het is daarmee de eerste nieuwe Daimler in zeven jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Daimler keert terug met de Super Eight
Daimler keert terug met de Super Eight
Daimler keert terug met de Super Eight
Daimler keert terug met de Super Eight
Daimler keert terug met de Super Eight
Daimler keert terug met de Super Eight
Daimler keert terug met de Super Eight
Redactie
Door Redactie

Zoeken