Nieuws

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Opel Zafira 2016

Nu de Astra zowel optisch als technisch zoveel voor ligt op de rest van de Opels, zijn ze er in Rüsselsheim aan gelegen de andere modellen zo snel mogelijk in dezelfde pas te laten lopen. Te beginnen met de Zafira.

Vijf jaar oud is de Opel Zafira nu dus de facelift is perfect getimed. Met een vernieuwd front, overduidelijk afgeleide van de Astra, een grondig herzien dashboard en moderne infotainment kan de grote MPV er weer eventjes tegenaan. Sterker, als je niet beter zou weten zou je denken dat het om een compleet nieuwe Zafira gaat. Zo'n beetje enkel de (ongewijzigde) achterzijde verraadt anders.

Overzichtelijker dashboard

In het opgewaardeerde interieur prijst Opel onder andere het nieuwe infotainmentsysteem met lager geplaatst 7 inch scherm voor een naar eigen zeggen beter zicht op de weg. Ook is het aantal knoppen gereduceerd voor een meer opgeruimde indruk.

Verder is het stuurwiel nieuw en biedt de Zafira voortaan keuze uit twee IntelliLink-systemen van de nieuwste generatie. Neem Radio 4.0 IntelliLink, dat de mogelijkheid geeft de functies van de smartphone te integreren en ook Apple CarPlay-connectiviteit biedt. Navi 950 IntelliLink is dan weer vooral bedoeld voor klanten die een geïntegreerd infotainment- en navigatiesysteem wensen, aldus Opel.

OnStar

Ook nieuw is Opel OnStar, de persoonlijke assistent die – op afstand – dag en nacht klaarstaat in het geval van calamiteiten of andere vragen omtrent de auto. Sowieso is de Zafira lekker 'connected' met een 4G/LTE Wi-Fi-hotspot aan boord, waarmee zeven apparaten online kunnen zijn. Een andere optie die erbij is gekomen is adaptieve cruise control.

Even veelzijdig nog

Opel laat niet los of de motoren ook zijn aangepakt, maar wil wel graag aanstippen dat de veelzijdigheid van de Zafira onveranderd is gebleven. Dit houdt in dat de MPV kan bogen over een scala aan praktisch vernuft. Het inmiddels bekende Flex7-stoelsysteem, maar ook een FlexFix-fietsendrager en het adaptieve FlexRide-onderstel.

Aan bagage kan de Zafira, met de derde zitrij niet in gebruik, 710 liter kwijt. Wordt ook de tweede en middelste zitrij weggeklapt, dan is er zelfs 1.860 liter voorhanden.

De vernieuwde Opel Zafira staat vanaf september bij de dealer. Prijzen volgen nog.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Opel Zafira 2016
Redactie
Door Redactie

Zoeken