Nieuws

Koenigsegg: Ringrecord met One:1 in voorbereiding

Koenigsegg: Ringrecord met One:1 in voorbereiding

Koenigsegg heeft er eventjes op moeten wachten, maar nu het snelheidslimiet op de Nürburgring is opgeheven gaat het alsnog een poging doen het ronderecord daarop aan te scherpen. Met de One:1 natuurlijk.

Ruim een jaar geleden stond Koenigsegg al te trappelen om het Ring-record aan gort te rijden. Echter ineens was daar een snelheidslimiet (dat werd ingevoerd na een fataal ongeluk tijdens een VLN-race) op enkele secties van het legendarische circuit. De Zweden moesten wachten totdat de Nürburgring veiliger was gemaakt voor mens en machine, zowel op als direct naast de baan. Sinds kort is dat zo waarna het limiet werd opgeheven en de One:1 kan los gaan nu.

Wachten op perfectie
Het liefst wil Koeningsegg zo snel mogelijk aan de wereld tonen wat voor geweldenaar de One:1 wel niet is. Een ronderecord, zeker op de Ring, doet het daarin altijd goed namelijk. Toch zullen de Zweden niet morgen al in de Groene Hel neerstrijken voor hun missie. 'Een Nürburgring-record zet je niet zomaar neer', laat Koenigsegg weten. Klopt. Een goede voorbereiding en perfecte (weers)omstandigheden zijn daarvoor nodig. Alleen dan is onder de 6:57 minuten te duiken, het huidige record op naam van de Porsche 918 Spyder.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken