Nieuws

Kwijl: Lamborghini restaureert one-off Miura SV

Kwijl: Lamborghini restaureert one-off Miura SV

De Lamborghini Miura wordt algemeen beschouwd als één van de fraaiste auto's allertijden. Tevens is 'ie behoorlijk zeldzaam met slechts 764 stuks. Moet je nagaan hoe bijzonder de Miura SV wel niet is die 45 jaar geleden debuteerde in Genève. Daar zijn er geen twee van en Lamborghini zette dan ook alle zeilen bij de unieke 71'er naar concours staat te brengen.

De appelgroene Lamborghini Miura – met chassisnummer #4846 – was een pre-productie prototype en diende als showmodel van de Miura SV, maar eigenlijk speelden de Italianen destijds vals op de Autosalon van Genève. Want hoewel de auto duidelijke kenmerken van de SV had, bleef hij onderhuids gedeeltelijk een Miura S. En zie, bijna een halve eeuw later, is zo'n halfbakken showmodel uitgegroeid tot een unieke creatie. Er is immers maar één Lambo gebouwd met deze specifieke uitrusting.

Originele onderdelen

De specifieke afdeling die de restauratie op zich heeft genomen is Lamborghini PoloStorico. Een opwindende tijd voor die klassiekerdivisie want dit was het eerste restauratieproject dat het van top tot teen op zich heeft genomen.

Ruim een jaar nam de restauratie in beslag en daarbij werd zo veel mogelijk gebruikgemaakt van originele onderdelen (dus amper onderdelen van later gebouwde SV's). Zelfs onder de nieuwe lak gaat het oorspronkelijke Verde Metallizata nog schuil.

Concours d'Elegance
Wil je de unieke '71 Lamborghini Miura SV in het echt zien, dan moet je komend weekend naar het prestigieuze Amelia Island Concours d'Elegance in Florida afreizen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken