Nieuws

Nieuwe Honda Civic: een eerste glimp

Nieuwe Honda Civic: een eerste glimp

Bij Honda is men eruit hoe de nieuwe Civic moet gaan ogen. En in Genève delen ze het resultaat met ons. In conceptvorm weliswaar, maar dankzij deze conceptcar krijgen we wel een eerste glimp van de gloednieuwe Civic.

Mede doordat de Civic Type-R recent het nieuws nog zo gedomineerd heeft lijkt het erop dat de huidige generatie van de Japanse hatchback nog niet zo lang op de markt is. Maar dat zal je nog verbazen. We hebben zelf ook even het archief moeten raadplegen, maar in november 2011 reden we voor het eerst met de huidige generatie. En dat is dus alweer zo'n 5 jaar geleden. Alsnog niet extreem lang, maar de productieversie van deze conceptcar zal ook nog wel eventjes op zich laten wachten hoor.

Toeters en bellen

Wat we hier zien is een concept met alle toeters en bellen. Maar wanneer we een eerder betrapt prototype vergelijken met de conceptcar lijkt het er wel op dat we hier te maken hebben met de carrosserie van het productiemodel. Natuurlijk zijn de bumpers dik aangezet, is het spoilerwerk wat overdreven voor de compacte drie- en viercilinders die erin komen te liggen en passen ook de uitlaatpijpen meer bij de nieuwe Type-R. Maar dat neemt niet weg dat we een goede indruk krijgen van de nieuweling.

Meer details vanuit Genève

Als Honda nog meer kwijt wil over de auto gaan we je dat op 1 maart vertellen. Dan gaat in Genève het doek van de conceptcar. We zullen je dan ook betere foto's laten zien, want deze gelekte exemplaren hebben een wel heel matige kwaliteit.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Honda Civic: een eerste glimp
Nieuwe Honda Civic: een eerste glimp
Redactie
Door Redactie

Zoeken