Nieuws

Doek valt bijna voor Rolls-Royce Phantom

Doek valt bijna voor Rolls-Royce Phantom

Na een glansrijke carrière van 13 jaar mag de Rolls-Royce Phantom dan eindelijk met pensioen. Maar niet voordat er op speciale wijze afscheid is genomen van de Phantom Coupé en Drophead Coupé in het bijzonder. Voor die twee valt het doek namelijk definitief.

Een gloednieuwe Phantom is in de maak, maar daarvan verschijnen geen Coupé en Drophead Coupé, zo laat Rolls-Royce officieel weten. Spijtig, maar zover is het nog niet. Eerst willen de Britten op gepaste wijze afscheid nemen van deze twee ultieme smaakmakers. Middels de Zenith Editions.

Verzamelaars opgelet!

Nog voor het zover is schudt Rolls-Royce verzamelaars van exclusieve auto's alvast wakker door over de Zenith Editions van de Phantom Coupé en Drophead Coupé te reppen dat het ware collector's items zullen zijn. Niet in de laatste plaats omdat er maar 50 exemplaren gebouwd zullen worden, maar ook omdat de Bespoke-afdeling van Rolls-Royce de vrijheid heeft gekregen alles uit de kast te trekken iets heel bijzonders te maken.

Jaartje zonder

Nadat de bouw van de Zenith-uitvoeringen is afgerond in november valt het doek voor beide tweedeurs Phantoms definitief. Ook de productie van de vierdeurs Limousine zal nog voor 2017 aanbreekt ten einde komen om plaats te maken voor zijn opvolger voorzien van een gloednieuw aluminium space-frame. Alhoewel, plaatsmaken? Rolls-Royce zal het een jaartje zonder absoluut vlaggenschip moet doen, want de nieuwe Phantom wordt pas begin 2018 geïntroduceerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken