Nieuws

Vernieuwde Volkswagen Up! met turbomotor

Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!

Na 4,5 jaar vindt Volkswagen het welletjes en voorziet het de kleine Up! van een facelift. Onder de motorkap is een driecilinder met turbo het grote nieuws.

Om maar meteen met het belangrijkste technisch nieuws te beginnen. Het is voor het eerst dat de Volkswagen Up! valt uit te rusten met een turbomotor. Een driecilinder is dan weer niet nieuw voor het autootje dat de Seat Mii en Skoda Citigo tot haar nichtjes mag rekenen.

Stuk vlotter

De reeds uit de Polo en Golf bekende 1.0 liter TSI levert in de vernieuwde Up! een vermogen van 90 pk en een koppel van 160 Nm dat beschikbaar is vanaf 1.500 tpm. Dat de turbokracht een positief effect heeft op de prestaties merk je aan het sprinttijd. Die ligt met 10 seconden drie tellen lager dan de atmosferische Up! met 75 pk, terwijl de top juist hoger ligt met 185 km/h. In vergelijk met de 60 pk sterke versie scheelt het aanzienlijker.

Als gemiddeld verbruik wordt 4,4 l/100 km opgegeven. Een waarde die overeenkomt met een CO2-uitstoot van 102 g/km (voorlopige cijfers). Op een volle tank is een actieradius van 800 kilometer haalbaar.

Koetswerk

Optisch heeft Volkswagen haar kleinste voorzien van nieuwe lichtunits, andere bumpers en een licht aangepaste grille. Ook is het kleurenpalet uitgebreid tot 13 tinten en zijn er nieuwe wielen beschikbaar. Wil je de Up! helemaal eigen maken, dan is er voortaan een nog groter personalisatieprogramma. Zo zijn er 9 decoratiemogelijkheden, tien dashpad-designs, drie dak- en drie designpakketten, two-tone pakketten en twee basiskleuren voor het interieur.

Binnenin

Over het interieur gesproken. Hier zijn nieuwe stoelen en afwerkingsaccenten toegepast. En de Up! is nu ook leverbaar met het Licht- en Zichtpakket. Dit bestaat uit coming/leaving home-functie en een regensensor, een multifunctioneel stuur en de Pure Air Climatronic, oftewel automatische airco.

Twee infotainmentsystemen

Een apart kopje verdient de nieuwe infotainmentsystemen. Daarvan zijn twee: het Composition system met 3.1 inch display en het Composition Phone-system met 5 inch kleurenscherm. Beide hebben een radio, CD-speler, AUX-aansluiting en een SD-kaart-opening. Composition Phone vult dat aan met Bluetooth voor handsfree bellen en een achtruitrijcamera, een primeur voor de Up! Optioneel zijn DAB+ digitale radio-ontvangst, het Sound Plus-pakket met zes speakers en een USB-aansluiting.

BeatsAudio

Audiofielen vinden het BeatsAudio-systeem wellicht een interessante optie. Deze beschikt over een versterker met acht kanalen, een vermogen van 300 Watt en een digitale signaalprocessor gekoppeld aan zeven luidsprekers (twee tweeters, woofers en breedband-luidsprekers en een subwoofer).

De vernieuwde Volkswagen Up! wordt in de zomer van dit jaar op de markt verwacht. Prijzen volgen nog.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
Turbomotor voor vernieuwde Volkswagen Up!
Redactie
Door Redactie

Zoeken