Nieuws

Mercedes C-klasse Cabrio: teasers onthullen veel

Mercedes C-Cabrio alvast vooruit geschetst

Nog eventjes en dan wordt de C-familie van Mercedes-Benz uitgebreid met een cabriolet. De C-klasse Cabriolet zal de vierde telg zijn en wordt officieel onthuld op de Autosalon van Genève.

In de aanloop naar de wereldpremière volgende week doet Mercedes-Benz net of haar neus bloed met deze teasers en schetsen, want de nieuwe C-klasse Cabriolet kent eigenlijk geen geheimen meer sinds deze en deze kiekjes.

Gladjanus

Inmiddels is duidelijk dat Mercedes-Benz een trend die het zelf veroorzaakte (samen met Peugeot) laat voor wat het is: de C-Cabrio krijgt namelijk een klassieke soft-top in plaats van een metalen klapdak zoals de SLK (sinds kort SLC geheten) en SL dat nog steeds hebben. Net als de BMW 4-serie Cabriolet overigens. Dat een stoffen kap echter tegenwoordig ook heel mooi strak kan staan, bewijzen deze beelden van de C-Cabrio.

Coupé look-a-like

Mercedes heeft zichtbaar haar best gedaan het silhouet van de C-klasse Coupé te evenaren, vooral van achteren. Het kofferdeksel oogt dan weer platter en breder, net als bij de S-klasse Cabriolet (waar de dakloze C eigenlijk een kopie van is, maar dan kleiner en voordeliger).

Drie AMG's

Motorisch kun je hetzelfde palet verwachten als bij de Coupé. Je zal dus kunnen kiezen uit een vier- zes of achtcilinder. Bij de benzines varieert het vermogen van 156 tot 333 pk en de dieselmotoren zijn 163 tot 204 pk sterk. Als topmodellen komen er drie AMG-varienten: de C 43 Cabriolet met een 3.0 liter V6 en twee versies van de '63', goed voor 476 of 510 pk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-Benz C-klasse Cabriolet
Mercedes C-Cabrio alvast vooruit geschetst
Redactie
Door Redactie

Zoeken