Nieuws

Opel Ampera-e: 100% elektrisch

Opel kondigt 100% elektrische Ampera-e aan

Het grote nieuws van Opel in Genève is de Ampera-e, een vijfdeurs hatchback die direct is afgeleid van de volledig elektrische Chevrolet Bolt die eerder dit jaar werd onthuld in Las Vegas.

Opel is bezig met haar grootste productoffensief ooit. Liefst 29 nieuwe dan wel vernieuwde modellen worden er tussen 2016 en 2010 gepresenteerd. Hieronder dus deze Ampera-e, alsook de tweede generatie van de Ampera (die geen extra e in de naam heeft, omdat het een plug-in hybride is). Beide milieuwonders moeten in de loop van 2017 bij de dealer staan.

BMW i3
Inmiddels zijn er aardig wat elektrische auto's, maar Opel lijkt doelbewust de BMW i3 (zonder range-extender) als mikpunt te hebben gekozen. Met een beetje fantasie hebben beide EV's wel iets van elkaar weg, al houdt Opel het sowieso liever gewoontjes door de Ampera-e met conventionele portieren uit te rusten. Geen gedoe dus bij het instappen naar achteren.

Nette actieradius
Dat de auto-industrie inmiddels weer een paar jaar verder is, merk je zoal aan de actieradius van de Ampera-e. Opel zelf rept daar nog met geen woord over, maar het moet wel heel raar lopen wil die niet gelijk zijn aan de 320 kilometer die voor de Chevrolet Bolt is opgegeven. Dat is het dubbele van de i3 en geeft dan ook een stuk meer lucht als je regelmatig buiten de stad wilt rijden.

Betaalbaar

Op de Autosalon van Genève gaat Opel alle details uit de doeken doen. Toch kan het merk het niet laten om ons alvast extra nieuwsgiering te maken met de opmerking dat de prijsstelling 'aantrekkelijk' zal zijn, zonder in te leveren op gebruiksgemak. 'Het interieur biedt plaats aan vijf personen en de kofferruimte is vergelijkbaar met die van auto's in de compacte klasse', aldus de Duitsers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel kondigt 100% elektrische Ampera-e aan
Redactie
Door Redactie

Zoeken