Nieuws

Nieuw veilingrecord voor Ferrari 335 S Scaglietti Spider

Ferrari 335 S Scaglietti Spider

Als het om de duurste auto’s allertijden gaat, voert Ferrari de lijst fier aan. En dan heel specifiek met de (zeldzame) klassiekers uit Modena. Ook afgelopen weekend was het weer raak. Sterker, de afgehamerde Ferrari 355 S Scaglietti Spider is de duurste die ooit een veiling verliet. In zekere zin tenminste.

Autoveilingen rond met name zeer exclusieve en daardoor kostbare auto's zijn booming. En dat drijft de prijzen (stevig) op. Zo onder andere in 2014, toen een Ferrari 250 GTO uit 1962 werd afgeslagen op een astronomische bedrag van 38.115.000 dollar. Een absoluut record en strikt genomen vandaag de dag nog altijd de duurste auto ooit geveild. En toch gaat de afgelopen weekend geveilde Ferrari 335 S Scaglietti Spider de boeken in als een nieuw veilingrecord.

Wisselkoers

35.711.359 dollar noteerde het veilingbord nadat de hamer viel voor de Ferrari 335 S Scaglietti Spider uit 1957. Beduidend minder dan de dik 38 miljoen enkele jaren geleden. Waarom deze 335 S nu dan toch de duurste auto ooit op een veiling is? Simpel: de wisselkoers.
De dollar staat er momenteel een stuk sterker voor, waardoor de prijs omgerekend naar euro's een slordige 32,1 miljoen bedraagt. De eerdergenoemde 250 GTO was destijds goed voor 28,5 miljoen euro. Kortom, het is maar net hoe je het bekijkt.

Kan nog duurder

Overigens zijn de hierboven beschreven Ferrari's niet de allerduurste auto's die ooit van eigenaar wisselden. En ook deze niet. Weer een andere 250 GTO gaat er met die eer vandoor. Die ging namelijk van de hand voor 50 miljoen dollar. Maar dat was niet op een veiling.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ferrari 335 S Scaglietti Spider
Ferrari 335 S Scaglietti Spider
Ferrari 335 S Scaglietti Spider
Ferrari 335 S Scaglietti Spider
Ferrari 335 S Scaglietti Spider
Redactie
Door Redactie

Zoeken