Nieuws

Tweede puzzelstukje van Opel GT Concept

Opel kondigt 'adembenemende' GT Concept aan

Zal het dan eindelijk toch… een nieuwe Calibra? Opel weet de spanning er in elk geval goed in te brengen met het aankondigen van de GT Concept.

Update 21 januari 2016 – Opel heeft een tweede teaser vrijgegeven van de GT Concept, het studiemodel dat het merk zal onthullen in Genève, begin maart. De afbeelding toont de futuristische, centraal geplaatste uitlaatpijpen van de auto, meldt Opel. Het detail verwijst naar de oer-GT uit de jaren zeventig, alsook naar de Experimental GT, een studiemodel uit 1965. Verwacht wordt dat de rest van de GT Concept ook diverse designtrekjes van zijn voorvaderen ontleent. Een sportief model dus.

Comeback Calibra?

Met 2017 in zicht, waarom niet? Dat jaar is het immers precies 20 jaar geleden dat de geliefde Opel Calibra van het toneel verdween. En de GT Concept, die op de Autosalon van Genève zal worden onthuld, heeft – als we Opel moeten geloven – alle elementen om daarvan een voorbode te kunnen zijn. Anderzijds… dat dachten we tien jaar geleden ook…

Nieuwe designtaal
Wat de GT Concept sowieso is, is een studiemodel bedeeld met de nieuwe designfilosofie van Opel. En die is 'adembenemend' volgens de Duitsers. Ook wordt gemeld dat we na het aanschouwen van de conceptcar 'Opel met heel andere ogen gaan zien'.

Toe maar, dat zijn nogal grootse uitlaten. Mocht de GT Concept echter niets meer zijn dan de onlangs onthulde Avista Concept van haar Amerikaanse zustermerk Buick voorzien van Opel-logo's, ook dan zijn wij al tevreden. Zie daarvoor de blauwe grand coupé in de fotogalerij.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tweede puzzelstukje van Opel GT Concept
Opel kondigt 'adembenemende' GT Concept aan
Opel kondigt 'adembenemende' GT Concept aan
Opel kondigt 'adembenemende' GT Concept aan
Redactie
Door Redactie

Zoeken