Nieuws

Hyundai Ioniq: de eerste details

Hyundai Ioniq: de eerste details

We praten al een tijdje over een Prius-killer van Hyundai. Inmiddels is bekend dat die Ioniq heet en er niet eens zo verkeerd uitziet. Vandaag kunnen we je ook wat meer technische details vertellen alsook een aantal beelden laten zien.

De Hyundai Ioniq is best uniek. Hij is namelijk primair ontwikkeld als auto met alternatieve aandrijflijnen en zal leverbaar worden als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto. Zo kan Hyundai wereldwijd inspelen op de verschillende markten zonder voor elke markt een apart model te hoeven ontwikkelen.

De eerste technische details

Aftrappen doen de Koreanen met de hybride-versie. En dat is ook het model waarvan ze ons een paar details hebben laten weten. De benzinemotor in de Ioniq hybride is de 1.6 liter viercilinder met 105 pk. De ondersteunende elektromotor is 43 pk sterk. De kracht van de elektromotor komt uit de Lithium Ion batterijen onder de achterbank terwijl een versnellingsbak met dubbele koppeling de overbrenging richting de wielen verzorgd. Wat voor prestaties de Ioniq daardoor mag noteren? En met welke verbruikscijfers het gepaard gaat? Dat houdt Hyundai vooralsnog voor zichzelf.

Debuut in Detroit

De volledige onthulling van de Ioniq zal plaatsvinden op de NAIAS in Detroit, volgende week. Uiteraard zal het model ook in Genève schitteren zodat we hem iets dichterbij huis ook kunnen bewonderen. Geen zin om naar Zwitserland af te reizen? Zoals het nu lijkt staat de auto later dit jaar gewoon bij de dealer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hyundai Ioniq: de eerste details
Hyundai Ioniq: de eerste details
Hyundai Ioniq: de eerste details
Redactie
Door Redactie

Zoeken