Nieuws

Aluminium space-frame voor nieuwe generatie Rolls-Royce's

Aluminium space-frame voor nieuwe generatie Rolls-Royce's

Rolls-Royce wil ons graag laten weten dat het is gestart met de ontwikkeling van haar nieuwe generatie vlaggenschepen. Ze krijgen allemaal een gloednieuwe architectuur van aluminium aangemeten.

De eerste compleet nieuwe Rolls-Royce die profiteert van het moderne aluminium space-frame moet begin 2018 klaar zijn en het feit dat er in het openbaar wordt getest met de bestaande Phantom wil niet zeggen dat dit model die eer krijgt. Althans, dat willen de Britten ons op het hart drukken. Maar wij weten wel beter. Hoe imponerend de Phantom vandaag de dag ook nog is, met 2003 als bouwjaar is hij broodnodig aan vervanging toe.

SUV
Een ander model die een lichtere architectuur wel kan gebruiken is de op stapel staande SUV, Rolls' allereerste in haar rijke historie. Dat belooft immers een serieuze mastodont te worden, wil het concurreren tegen de Bentley Bentayga en de (verlengde) Range Rover. Tegen 2019 moet de officieel nog naamloze Rolls-SUV er staan. In de wandelgangen is er men er al wel uit hoe die luidt: Cullinan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken