Nieuws

Laat maar komen, deze Alfa’s!

Laat maar komen, deze Alfa’s!

Fiat’s CEO Sergio Marchionne heeft al meer dan eens geroepen dat er voor Alfa Romeo een geheel nieuw toekomstplan uitgerold is. Maar daar iets van te zien krijgen, ho maar, waardoor de moed alleen maar verder in de schoenen zakt. En daar willen de Alfisten van LP Design een stokje voor steken middels het tasbaarder maken van Alfa’s toekomstige productgamma. Of de modellen nu kloppen of niet.

Enkele jaren geleden beloofde Marchionne 7 nieuwe Alfa's voor 2016. Echter met de 4C, 4C Spider en Giulia hebben we er pas drie geteld en de deadline nadert. Oftewel, die beloofde 7 gaat Alfa echt niet meer halen voor 2016. Maar dat geeft allemaal niet. We vergeven het de Italianen. Tenminste, als de modellen die nog gaan komen in grote lijnen overeenkomen met deze 'fantastie'-Alfa's van LP Design. Wat een verrukkelijke line-up!

Van alle markten thuis
Dat de Alfa's van LP Design geen originaliteitsprijzen in de wacht zullen slepen (met de Giulia als grote inspiratiebron), een kniesoor die daarover valt. 'Join the club!', nietwaar. Audi, BMW, Mercedes en Jaguar doen immers niet anders. En zij zijn er ook (weer) groot mee geworden. Waar Marchionne liever een voorbeeld aan moet nemen is de variatie aan type modellen dat LP Design heeft gevisualeerd. Van een sportieve compachte hatchback met 147-trekjes tot de langverwachte Kamal. En van een flamoboyante station tot een meer op de massa gerichte sportcoupé, er is voor elk wat wils. Daar waar het momenteel extreem aan schort. Dus kom maar op met deze Alfa's!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken