Nieuws

Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen

Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen

Met drie nieuwe modellen komt Mini tegemoet aan de uiteenlopende wensen van haar klanten. De Seven, Park Lane en Checkmate zijn drie modellen met een eigen styling en bijzondere kenmerken.

Begin september zijn de nieuwe Mini-modellen leverbaar. Met een uitgebreid aanbod aan opties, bieden deze drie nieuwe modellen nog meer MINI tegen een competitieve prijs. En dat is nog niet alles. Exclusieve nieuwe metallic lakken, nieuwe lichtmetalen velgen, bekleding, designelementen en interieurmaterialen zetten de toon in deze nieuwe Mini modellen en benadrukken daarmee hun unieke karakter. De drie nieuwe MINI karakters zijn uiteraard leverbaar in een groot aantal carrosseriekleuren, stoelbekledingen en met uitgebreide opties, om te voldoen aan elke persoonlijke voorkeur.
 
Verwijzing naar het verleden
Authenticiteit en een sterke verbondenheid met de traditie van zijn beroemde voorganger, zijn niet alleen terug te vinden in het hele concept, maar ook in de modelbenamingen. De namen zijn namelijk afgeleid van drie succesvolle versies van de classic Mini. De MINI Seven is een moderne interpretatie van de voorvader aller MINI’s, namelijk de Austin Seven die Alec Issigonis in 1959 onthulde en die kort daarna bekend werd als de Mini. De nieuwe MINI Park Lane heeft zijn naam geleend van een exclusieve versie van een originele Mini uit 1987 en de sportieve MINI Checkmate dankt zijn naam aan een andere speciale editie die in 1990 werd geïntroduceerd.
 
Mini Park Lane - exclusief
Al in het verleden stond de naam Park Lane synonimen voor luxe en stijl. Dat is terug te zien op dit model in de vorm van hoogwaardige materialen zoals leer en chroom en een uitgebreide standaarduitrusting. De MINI Park Lane, waarvoor speciaal de nieuwe metallic lak Royal Grey is ontwikkeld, is verkrijgbaar in alle modelvarianten. Ook voor de Park Lane geldt dat het dak kan worden gespoten in zilvergrijs. Een dakspoiler, het Chrome Line exterieur, de verchroomde buitenspiegelkappen en de stijlvolle 16 inch Bridge Spoke lichtmetalen velgen zorgen voor de exclusieve look. In het interieur zien we interieurpanelen in de carrosseriekleur, een tweekleurig stuurwiel, Chrome Line afwerking en met leer beklede stoelen met ´pipe design´. De Park Lane is herkenbaar aan de De discrete logo’s op de dorpels, B-stijl en vooraan boven de zijknipperlichten zijn de enige subtiele verwijzingen naar zijn exclusieve karakter. Tevens kan als optie gekozen worden voor zilveren strepen over de motorkap die voor net dat beetje extra exclusiviteit zorgen. De ParkLane is in Nederland leverbaar vanaf € 23.990,-.
 
Mini Seven - lifestyle
De Mini Seven is leverbaar als One of Cooper en vooral ontworpen voor de lifestyle georiënteerde klant. Een speciale carrosseriekleur ´Solar Red´ is alleen leverbaar op dit model en het dak kan worden uitgevoerd in zilvergrijs. Ook de spiegelkappen zijn in deze kleur uitgevoerd. De opvallende ‘7’ – afgebeeld onder het voorste linker zijknipperlicht, op het rechter achterspatscherm en op de zwarte dorpels – onderstreept het eigenzinnige karakter van de MINI Seven. Bovendien geven de nieuwe 15 inch Delta Spoke lichtmetalen velgen, de mistlampen, witte zijknipperlichten en dakspoiler de auto een brutale look. Het ronde logo dat zo kenmerkend is voor de MINI Seven, is niet alleen terug te vinden op de nieuwe, modelspecifieke zwarte stoelbekleding. Het is tevens een opvallend designdetail op de nieuw ontworpen interieurpanelen. De Mini Seven is in Nederland leverbaar vanaf € 21.790,-.
 
Mini Checkmate - sportief
Het sportieve uiterlijk van de MINI Checkmate – verkrijgbaar als MINI Cooper en MINI Cooper S – zal zeker aantrekkingskracht uitoefenen op de sportief ingestelde rijder. De zilveren 17 inch Flame Spoke lichtmetalen velgen, het logo met de finish vlag op de voorspatschermen, de contrasterende zilveren dakkleur en zilveren buitenspiegelkappen passen perfect bij de exclusieve Space Blue carrosseriekleur. De optionele, nieuw ontworpen zilveren streep over de motorkap is een aanvulling op het contrasterende dak met spoiler en versterkt de sportieve uitstraling van de auto nog verder. Het interieur is voorzien van carrosseriepanelen in Space Blue, sportstoelen bekleed met een stof/leder combinatie in contrasterend blauw met zilver, en een tweekleurig lederen stuurwiel. De symbolische finishvlag is niet alleen op de carrosserie te vinden, maar ook op de dorpels. De sportieve Checkmate staat in Nederland voor € 26.100,- bij de dealers.
 
September 2005
De Mini Seven, Park Lane en Checkmate zijn vanaf september leverbaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen
Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen
Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen
Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen
Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen
Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen
Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen
Onderscheidend: drie nieuwe Mini modellen
Redactie
Door Redactie

Zoeken