Nieuws

SEAT Leon-gamma uitgebreid (o.a. met 3-cilinder)

SEAT Leon-gamma uitgebreid (o.a. met 3-cilinder)

Om de SEAT Leon nog aantrekkelijker te maken heeft de Spaanse fabrikant een aantal vernieuwingen doorgevoerd in het leveringsgamma. Nieuw zijn bijvoorbeeld de Connect-uitvoeringen, voorwielaandrijving voor de Leon X-Perience en de komst van een 1.0 liter driecilinder met 20% bijtelling.

Nieuw in het Leon-gamma zijn de Connect-uitvoeringen, op basis van de Style, FR en X-Perience. Connect staat om te beginnen voor vele connectiviteitsmogelijkheden. MirrorLink is bijvoorbeeld standaard, maar ook Apple CarPlay en Android Auto zijn inbegrepen. Eveneens standaard zijn het Media System Navi met 6.5 inch touch screen en verbeterde resolutie, parkeersensoren, een regen- en lichtsensor, extra donker getinte ramen achter en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Leon X-Perience voortaan aantrekkelijker
De Leon X-Perience is er nu ook met voorwielaandrijving. Er is keuze uit de 1.4 TSI benzinemotor met 150 pk (vanaf € 26.950,-) en de 1.6 TDI 110 pk (vanaf € 30.950,-). Met de 1.6 TDI valt de Leon X-Perience in de 20%-categorie qua fiscale bijtelling, ook met 18-inch velgen. Het maakt het model net even wat aantrekkelijker, zeker voor de zakelijke rijder.

Driecilinder benzinemotor met 20% bijtelling

Het belangrijkste nieuws is de komst van de 1.0 liter EcoTSI-motor. De driecilinder, zoals die onlangs in de Golf werd gepresenteerd, ontwikkelt een vermogen van 115 pk en een koppel van 200 Nm. Hij is beschikbaar voor de Leon SC, de Leon 5-deurs en de Leon ST in combinatie met de Reference-, Style- en Style Connect-uitvoeringen. Stuk voor stuk vallen deze modellen bij zakelijke inzet in de 20% bijtellingscategorie. De 3-cilinder Leon is er vanaf € 21.800,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SEAT Leon-gamma uitgebreid (o.a. met 3-cilinder)
SEAT Leon-gamma uitgebreid (o.a. met 3-cilinder)
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers