Nieuws

De 11 highlights van de nieuwe BMW 7-serie

Als Mercedes met een nieuwe S-klasse, Audi met een nieuwe A8 of – zoals nu – BMW met een nieuwe 7-serie komt dan weet je dat er een lading nieuwe technologie op de markt komt waar je u tegen zegt. Het is onlosmakelijk verbonden met deze vlaggenschepen. En bij de nieuwe BMW 7-serie is dat niet anders. Wij hebben de highlights van de nieuwe 7-serie voor je op een rijtje gezet.

BMW EfficientLightweight

BMW EfficientLightweight

Een groot deel van de structuur is, net als bij de BMW i8, gemaakt van CFRP en aluminium. Dat zorgt ervoor dat de nieuwe 7-serie 130 kilo lichter is dan z'n voorganger.

BMW Laserlight

BMW Laserlight

Optioneel is er voor de koplampen van de 7-serie BMW Laserlight te kiezen, iets dat we ook kennen uit de i8. Daarmee verlicht je tot 600 meter ver, terwijl de Selective Beam Assistant ervoor zorgt dat je geen tegenliggers verblindt.

Welcome Light Carpet

Welcome Light Carpet

Het Welcome Light Carpet, zoals BMW het zelf zo mooi noemt, projecteert een waar lichttapijt voor de portieren. Op de standaard 7-serie zijn de lichtbronnen alleen vooraan te vinden, in de verlengde variant wordt er ook vanuit de B-stijl licht geprojecteerd.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting

De vele sfeerverlichting in de auto is in te stellen met BMW Touch Command. Geheel naar smaak en wens.

Executive Lounge

Executive Lounge

De 7-serie met verlengde wielbasis kan worden uitgerust met het Executive Lounge-pakket, waarin alles draait om het comfort van de passagiers. De bijrijdersstoel kan bijvoorbeeld 90 millimeter naar voren worden gezet zodat je met behulp van de voetsteun languit kunt liggen.

BMW Touch Command

BMW Touch Command

Met BMW Touch Command kunnen de massagestoelen worden ingesteld, net als de airco en vele verlichting, maar je kunt er ook muziek en video's mee streamen en games mee spelen, want met een WiFi-hotspot aan boord ben je altijd online.

Draadloze telefoonoplader

Draadloze telefoonoplader

Terwijl je ontspannen in de auto zit, laadt je telefoon zichzelf draadloos op dankzij de inductietechniek in de telefoonhouder.

Head-Up display

Head-Up display

Alle veiligheidsfuncties worden net als navigatie, informatie over de auto en telefoon- en entertainment opties, op de voorruit geprojecteerd met het Head-Up display dat 75 procent groter is dan voorheen.

BMW Gesture Control

BMW Gesture Control

De nieuwe 7-serie is de eerste auto die is uitgerust met Gesture Control. Dat herkent handgebaren met behulp van een 3D-sensor en stuurt die door naar het iDrive-systeem. Op die manier kun je met één simpele handbeweging je telefoon opnemen of het volume van de audio aanpassen.

BMW Display Key

BMW Display Key

Op de sleutel van de 7-serie zit een klein touchscreen waarmee je het Remote Control Parking-systeem kunt bedienen.

Remote Control Parking

Remote Control Parking

Met Remote Control Parking parkeer je je auto met terwijl je ernaast staat en via Surround View obstakels in de gaten houdt. Inparkeren wordt net een computergame spelen!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers