Nieuws

'Formule 1 geen optie voor Audi'

'Formule 1 geen optie voor Audi'

Sinds het vertrek van Ferdinand Piëch bij de Volkswagen Group afgelopen maand gaan er geruchten dat Audi de deur naar de F1 verder heeft opengezet. Audi drukt die verhalen echter nu de grond in, door te melden dat de F1 simpelweg geen optie is voor het Duitse merk.

Formule 1-team Red Bull Racing is diep ongelukkig met de huidige staat van het team, en vooral de Renault-motoren die maar niet weten te presteren in de koningsklasse van de autosport. De Franse krachtcentrales zijn niet alleen niet snel genoeg, erger nog is dat ze betrouwbaarheid missen. Dus toen topman Ferdinand Piëch vertrok bij Volkswagen, zag het Oostenrijkse energiedrankjes-team kans op een mogelijke samenwerking met Audi.

Geruchten

Audi hield de deur nog een aantal weken op een kiertje: 'In het leven moet je opties open houden en Formule 1 is er daar één van'. Daardoor werden de geruchten over een samenwerking met Red Bull Racing extra gevoed en vervolgens gooide Red Bull's teambaas Helmut Marko nog een duit in het zakje: 'Als Audi niet meedoet stappen wij uit de Formule 1′. Het gevolg? Iedereen werd nog enthousiaster. F1-uitbater Bernie Ecclestone, de teammanagers van Red Bull Racing en ook concurrerende teams als Mercedes en Ferrari zagen de sportieve concurrentie van Audi wel zitten. Maar in werkelijk hadden ze in Ingolstadt nooit beweerd serieus na te denken over een deelname aan de F1.

Misschien in de (verre) toekomst?

Sterker, een woordvoerder van Audi heeft reeds aan het doorgaans gedegen geïnformeerde persbureau Reuters laten weten dat Formule 1 geen optie is voor Audi. 'De Formule 1 moet zelf haar problemen oplossen', aldus Audi, verwijzend naar de diverse perikelen waarmee de F1 momenteel kampt.
Kortom, F1-fans met een voorliefde voor Audi kunnen gaan zitten grienen. Voorlopig heeft het merk haar handen voldoende vol aan het FIA World Endurance Championship, waar de 24 uur van Le Mans onderdeel van is, het DTM en het elektrische Formule E-kampioenschap.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers