Nieuws

Infiniti Vision Gran Turismo daadwerkelijk gebouwd

Infiniti Vision Gran Turismo daadwerkelijk gebouwd

De racegame Gran Turismo 6 is razend populair onder uiteenlopende leeftijden. Niet alleen onder gamers, maar ook autobouwers zijn er blij mee. De game biedt ze namelijk de mogelijkheid om uit te pakken met bestaande modellen maar vooral virtuele conceptcars waarbij de ontwerpers hun fantasie de vrije loop hebben gelaten. De kans ze ooit in het echt te zien is nihil. Toch niet, bewijst Infiniti.

Eind 2014 konden we kennismaken met de downloadbare Infiniti Concept Vision Gran Turismo. En die lijkt in veel opzichten op de andere digitale modellen die speciaal gecreëerd zijn voor Gran Turismo. Stuk voor stuk zijn het sportwagens met opwindende prestaties om je vingers bij af te likken. Ook de Infiniti Vision GT oogt agressief en past bij de designtaal van het merk, met onder meer fijnzinnige lichtunits, velgen in carbon en een potige diffuser. Maar er is één groot verschil. Infiniti heeft de Vision GT gewoon gebouwd. In het echt.

3D zonder bril

Oké, rijden doet hij niet, maar je kunt wel om de Vision GT heen lopen en een blik binnen werpen. Een 3D-bril is dus niet nodig. Productieplannen heeft Infiniti helaas niet (waar het nogal een handje van heeft omtrent opwindende concepts), maar de Japanners willen er wel mee benadrukken hoe een 'erg krachtige Infiniti er in de toekomst uit zou kunnen zien'.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Infiniti Vision GT Concept
Infiniti Vision GT Concept
Infiniti Vision GT Concept
Infiniti Vision GT Concept
Infiniti Vision GT Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers