Nieuws

Volvo introduceert speciale Volvo V40 met koolstofvezel details

Volvo V40 Carbon Edition

Niet dat de V40 aan aandacht tekort komt, maar een speciale editie ervan kan nooit kwaad, nietwaar? Volvo introduceert daarom de V40 Carbon Edition die, je raadt het al, hier en daar wat carbon is toegestopt.

De Volvo V40 Carbon Edition is een exclusieve versie van de V40 R-Design. Zoals de naam van de uitvoering al zegt is de auto voorzien van koolstofvezel. Onder meer het dak, de spiegelkappen en de instaplijsten zijn vervaardigd uit het vederlichte maar zeer sterke materiaal. Door het koolstofvezel dak ligt het zwaartepunt van de V40 lager. Samen met het verlaagde sportonderstel zorgt dat voor een betere wegligging, meent Volvo.

Herkenbaar

Voor het ultieme contrast met het zwarte koolstofvezel is de V40 Carbon Edition enkel te verkrijgen met een carrosserie in Ice White. Verder is 'ie voorzien van een dakspoiler en 19 inch Glossy Black-wielen. Het zwart daarvan komt weer terug in de twee uitlaatpijpen, die ook zwart zijn gespoten.
Ook van binnen is de V40 Carbon Edition meteen te herkennen. Aan de rode veiligheidsgordels bijvoorbeeld maar ook de combinatie van nubuck en lederen bekleding.

Twee motoren

De V40 Carbon Edition is te bestellen met de 245 pk sterke T5-benzinemotor of de D4-diesel met 190 pk, beide gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Als D4 is het model goed voor 20% bijtelling. Zowel de T5 als de D4 heeft een prijskaartje van € 42.245,-. Een pittige prijs, maar dat heb je ook een best exclusieve Volvo. Van de totaal 343 exemplaren zijn er 100 voor Nederland.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo V40 Carbon Edition
Volvo V40 Carbon Edition
Volvo V40 Carbon Edition
Volvo V40 Carbon Edition
Volvo V40 Carbon Edition
Volvo V40 Carbon Edition
Volvo V40 Carbon Edition
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers