Nieuws

Tesla Model S 70D: nieuw maar snel instapmodel

Tesla Model S 70D

Voor klanten die niet zo nodig gerenommeerde supersportauto's in hun hemd hoeven zetten introduceert Tesla de Model S 70D. Een geknepen versie van de P85D die het stokje van instapmodel overneemt van de 60D.

Onlangs nog introduceerde Telsa de Model S P85D, een maar liefst 700 pk sterke uitvoering die in slechts 3,5 seconden naar de 100 km/h weet te snellen en daarnaast tot ongelofelijke tussensprints in staat is. Voor menigeen iets te veel van het goede, dat begrijpt ook Tesla. En daarom introduceert het nu de Model S 70D, die de 60D vervangt.

Snelheid gegarandeerd
De nieuwe 70D mag dan feitelijk een geknepen versie van de P85D zijn, snel is ook deze Model S. De 'afgezwakte' dual-elektromotor ontwikkelt namelijk een alsnog een vermogen van 334 pk, goed voor een acceleratie naar 100 km/h in iets meer dan 5 seconden. Bovendien beschikt de 70D standaard over vierwielaandrijving waardoor het met de tractie en grip ook wel snor zou moeten zitten. Als elektrische actieradius geeft Tesla 442 kilometer op, een stijging van 50 kilometer ten opzichte van de 60D. Pieken doet de 70D bij 225 km/h.

De Tesla Model S 70D is per direct te bestellen voor € 77.100,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers