Nieuws

Citroën trekt doek van Aircross Concept

Citroēn Aircross Concept

Citroën heeft op de Shanghai Auto Show de Aircross Concept gepresenteerd, een grote crossover waarachter dezelfde designfilosofie schuilt als bij de C4 Cactus. Hebben we hier te maken met de potentiele opvolger van de C4 Aircross?

In geuren en kleuren beschrijven de Fransen hun nieuwe studiemodel, maar wat vooral bijblijft zijn de zogeheten Alloy bumps, een doorontwikkeling van de Airbumps, de stootkussens die debuteerden op de C4 Cactus. De Alloy bumps op de Aircross zijn gemaakt van een speciaal aluminiumschuim met een honingraatstructuur en kunnen nog beter (lichte) klappen absorberen. Ook zijn de Alloy bumps lang niet zo visueel aanwezig als bij de Cactus.

Flinke knaap
Citroën heeft de Aircross nadrukkelijk ontworpen als ruime kilometervreter. Dat zie je onder meer terug in het formaat van de auto. Met een lengte van 4,58 meter, breedte van 2,1 meter en hoogte 1,80 meter is de studie korter maar breder en hoger dan de in 2012 uit productie genomen C-Crosser. Een flinke knaap dus.
Binnenin wordt het gevoel voor ruimte en comfort verder onderstreept met grote, individuele zetels alsook persoonlijke entertainment. Zo beschikt de Aircross Concept over twee HD-schermen van 12 inch, waarvan één op een rail is bevestigd zodat deze gedeeld kan worden met een passagier. Bovendien is elke zetel voorzien van luidsprekers en microfoons om uitwisselingen tussen de reizigers te vergemakkelijken.

Webcams

Daarnaast kan de Aircross interactie plegen met de buitenwereld via twee webcams aan weerszijden van de auto. Ze zitten in de deurkozijnen om foto's te nemen tijdens bijvoorbeeld uitstapjes en om een reisalbum bij te houden dat je kunt delen op sociale netwerken. De opgenomen beelden worden rechtstreekse doorgegeven naar de schermen van Citroën Aircross en kunnen ook dienen om informatie te verzamelen over de omliggende monumenten en er naartoe te rijden met behulp van de navigatiefunctie.

Plug-in hybride
De aandrijving van de Aircross geschiedt middels een 218 pk sterke 1.6 THP benzine- en een elektromotor met 95 pk en een koppel van 200 Nm. De elektrische motor wordt gevoed door lithium-ion batterijen die in 3,5 uur kunnen worden opgeladen als ze leeg zijn. Geheel elektrisch rijden kan over een afstand van 50 kilometer, waardoor de Aircross volgens de NEDC-cyclus een gemiddeld verbruik kan halen van 1,7 l/100 km bij een CO2-uitstoot van slechts 39 g/km. Snel is 'ie ook. In 4,5 seconden zit de Aircross op 100 km/h, met dank aan een systeemvermogen van 313 pk.

Opvolger C4 Aircross?

Feitelijk rept Citroën met geen woord over de C4 Aircross, maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn dat we de Aircross Concept (alleen de naam al) vroeg of laat en op één of andere manier gaan terugzien in de showrooms gaan terugzien.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Citroēn Aircross Concept
Citroēn Aircross Concept
Citroēn Aircross Concept
Citroēn Aircross Concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers