Nieuws

Vernieuwde Toyota Auris opnieuw met 14% bijtelling

Toyota Auris

Toyota neemt geen halve maatregelen bij het vernieuwen van de Auris. Niet enkel een nieuw gezicht, maar tevens een vers motorenpalet, nieuwe veiligheidssystemen en een opgewaardeerd interieur. Het belangrijkste nieuws? Veel bijtellingsknallers!

Het vernieuwde gezicht van de Auris werd onlangs al onthuld, maar nu kunnen we de facelift op ons gemak vanuit alle hoeken bewonderen. De meest rigoureuze veranderingen zien we in het front, waar de hertekende voorbumper voor een frisse indruk zorgt. Ook nieuw zijn de optionele LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. Aan de achterzijde van Auris vinden we tevens LED-verlichting en een verse bumper die de Auris opnieuw een moderne uitstraling geeft. Meer modificaties vormt de komst van een tweetal nieuwe kleuren en hertekende 16 en 17 inch wielen.

Toyota Safety Sense

Ook het interieur ontkwam niet aan de vernieuwingsdrang. We zien bijvoorbeeld gewijzigde ventilatieroosters, deurhendels en een nieuw 4.2 inch display in het instrumentarium. Ook spreekt Toyota van hoogwaardigere materialen en nieuwe chroomaccenten.
Op het gebied van actieve veiligheid introduceert Toyota haar 'Safety Sense'-systeem. Dit pakket omvat onder meer Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA), Auto High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA) en wordt standaard geleverd op bijna alle modellen.

Motorpalet

14, 20 of 25 procent bijtelling; de vernieuwde Auris heeft het allemaal. Laten we eerst naar het begeerlijkste label kijken, de technisch ongewijzigde 136 pk sterke Auris Hybrid met 14%. Een schaal hoger, met 20% bijtelling, vinden we de gloednieuwe 1.2T turbobenzinemotor met 116 pk en 185 Nm. Dit model is zowel met handgeschakelde zesbak, als met CVT te verkrijgen. De derde en laatste benzinemotor is de 1.3 VVT-i met 99 pk. Deze ongeblazen viercilinder komt door zijn 125 g/km CO2-uitstoot niet in aanmerking voor een verlaagde bijtelling.
Liever dieselolie tanken? Dan kun je kiezen uit een 90 pk sterke 1.4 D-4D en de nieuwe 1.6 D-4D met 112 pk. Beide goed voor 20% bijtelling door de respectievelijke CO2-uitstoot van 89 en 104 g/km. Bijbehorende verbruik bedraagt 3,4 en 4,1 l/100 km.

De vernieuwde Toyota Auris wordt tijdens de Autosalon van Genève aan het publiek voorgesteld. Het model verschijnt in juni bij de Toyota dealer. Tegen welke prijzen is nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Toyota Auris
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers