Nieuws

Aston Martin Lagonda Taraf ook voor Europese rijkaards

Aston Martin Lagonda Taraf

Slechts maanden na het openen van de orderboeken heeft Aston Martin besloten de Lagonda Taraf niet langer exclusief voor te behouden aan het Midden-Oosten. Ook in Europa kan nu tot koop overgegaan worden. Hmm, dit riekt naar het niet kwijt kunnen raken van de slechts 200 te bouwen exemplaren.

Update 18 augustus 2015 - Kennelijk heeft Aston Martin alle 200 Lagonda's Taraf nog niet kunnen slijten. Waarom zou het anders de vraagprijs bekend maken? De doelgroep van dergelijke luxe-auto's boeit dit detail doorgaans niet. Dit gezegd hebbende is af te vragen of de bekendmaking van de prijs de verkoop doet versnellen. De Taraf kost in Engeland namelijk een lieve 696.000 pond, omgerekend 980.000 euro. In Nederland is dit dus dik over de miljoen, inclusief BTW en BPM. Jemig, daarvoor koop je ook twee Phantoms van Rolls-Royce.

Flop?

Stevent de nieuwe Lagonda Taraf af op een flop, net zoals het origineel uit de jaren '70 dat deed? We durven het niet hardop te zeggen, maar het is opmerkelijk dat Aston Martin nu al terugkomt op het eerdere feit dat de super-de-luxe limousine enkel voor de superrijken in het Midden-Oosten bestemd zou zijn, zonder de gelimiteerde oplage te verhogen. Dit roept toch op z'n minst vraagtekens op, is het niet? Afijn, geïnteresseerden met een adres in Europa of Zuid-Afrika en die zelden tot nooit vragen naar de kostprijs van luxeproducten kunnen zich nu ook melden bij Aston Martin.

Handgemaakt

Potentieele mislukking of niet, degene die een Lagonda Taraf aanschaft mag zich eigenaar noemen van een heel bijzonder limousine. Niet alleen vanwege de geringe oplage, maar eens te meer omdat de auto grotendeels met de hand worden gebouwd en alleen de mooiste materialen daarvoor goed genoeg zijn. Zo bestaat de ganse koets uit carbon en is geen enkel exemplaar hetzelfde vanwege het uitgebreide maatwerkprogramma dat tot op zekere hoogte bij de koop is inbegrepen. En hoeveel limousines zijn er nu voorzien van een sportmotor? Want daartoe kun je Aston's 5.9 liter V12 zeker rekenen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin Lagonda Taraf
Aston Martin Lagonda Taraf
Aston Martin Lagonda Taraf
Aston Martin Lagonda Taraf
Redactie
Door Redactie

Zoeken