Nieuws

Dit moet je weten over de McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR

Je kunt er niet de openbare weg mee op en dat zou überhaupt pas mogelijk zijn als je in bezit bent van een P1, want dan pas word je in de gelegenheid gesteld om er eentje te kopen. Voor de slordige som van 2,5 miljoen euro. Toch moet je dit weten over de extreme McLaren P1 GTR om 'm pas echt op waarde te schatten.

Een normale, straatlegale McLaren P1 tikt af bij 916 pk. Maat dat was voor de GTR natuurlijk niet genoeg. dat moest nog hoger zijn. En dat is het dan ook. Pas bij 1.000 pk is de koek van de P1 GTR op. Nog altijd uit een 3.8 liter V8 met dubbele turbo in samenwerking met een potige elektromotor.

Meer downforce

Om ervoor te zorgen dat je nog dieper je stoel in wordt gedrukt heeft McLaren de spoorbreedte met 8 centimeter vergroot, een vaste vleugel met DRS-systeem achterop geplant en hebben ze de P1 een voorvleugel gegeven die nog meer lucht naar de bodemplaat zuigt. Al met al goed voor 10 procent meer downforce.

Van binnen

Van binnen zien we vooral koolstofvezel. Alles wat snelheid ook maar een beetje in de weg kan zitten, is overboord gegooid. Het enige luxe-item dat er in zit, is de airconditioning. En die is welkom ook, want, geloof ons, het kan erg heet worden in de cockpit van een hardcore sportwagen waarbij de krachtcentrale stoom in je nek stoomt loopt af te blazen. Maar goed, in een racewagen gaat het nou eenmaal niet om comfort.

F1-stuur

Het racestuur is gebaseerd op dat van de McLaren F1-wagen uit 2008, waarmee het team kampioen werd. Verder is, om het zo veilig mogelijk te houden, er voor DTM-achtige stoelen en een zespuntsharnas gekozen. Deze worden bij je bestelling op maat gemaakt en vast op de vloer van de GTR geschroefd, zodat je zitpositie altijd ideaal is.

P1 Driver Programme

De P1 GTR kost een lieve duit, maar dan heb je dus ook wat. En dat is inclusief een lidmaatschap van het P1 Driver Programme inbegrepen, wat inhoudt dat je mee mag racen in een speciaal opgerichte klasse, een jaar lang een race team tot je beschikking hebt en toegang tot zes trackdays krijgt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
Redactie
Door Redactie

Zoeken