Nieuws

Vernieuwde Audi Q3 krijgt prijzen toegewezen

Audi Q3 krijgt prijzen toegewezen

Audi’s vernieuwde Q3 is nog maar net uit de doeken gedaan of de Nederlandse importeur kan al de prijzen en de uitrustingen vrijgeven. Instappen met een benzineblok in het vooronder kan vanaf € 37.200,- en dieselen start bij € 41.900,-.

De Audi Q3 krijgt de beschikking over vier motoren, waarvan twee benzines en twee diesels. De keuze voor een benzinevariant bestaan uit een 1.4 TFSI met 150 pk en de tweeliter TFSI quattro met 220 pk. De twee diesels zijn beide een tweeliter, maar de vermogensafgifte verschilt. De sterkste heeft 184 pk en de ander beschikt over 150 pk. Beide zijn eveneens beschikbaar met vierwielaandrijving. Schakelen gaat via een handgeschakelde zesversnellingsbak of de zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling.

Prijzen

Zoals in de intro al verklapt is de vernieuwde Q3 er vanaf iets meer dan 37 mille. Dit dient te worden betaald voor de 1.4 liter benzine met handgeschakelde versnellingsbak. De tweede benzineoptie is de 2.0 TSI, die minstens € 50.400,- kost. Een groot verschil met de benzine-instapper, echter hierbij is het design- of sport-pakket al inbegrepen. Tevens beschikt de sterkste TSI standaard over een DSG en quattro.
Voor wie liever een diesel in het vooronder heeft raakt op zijn minst € 41.900,- armer. Voor dit geld rijd je de 2.0 TDI met 150 pk en manuele 6-bak. Voor het quattro-vierwielsysteem geldt een meerprijs van € 4.060,-. Tot slot de sterkste diesel. Dat is ook een tweeliter, maar met 184 pk en standaard quattro. Gekoppeld aan een handbak vraagt Audi daarvoor € 45.960,-.

Uitrusting

De nieuwe Q3 komt met drie uitrustingen: basis, design en sport geheten. Om dit aan te vullen zijn er drie pakketten waaruit gekozen kan worden. Het eerste luxepakket heet Pro Line met een prijskaartje van € 2.300,-. Dit pakket bevat onder meer volautomatische airco, navigatie, parkeerhulp achter en een kleurendisplay.
Het tweede pakket heet als vanouds Pro Line Plus. Tegen een meerprijs van € 4.500,- is hierbij alles inbegrepen van het Pro Line-pakket met daar bovenop MMI navigatie Plus, een lichtpakket en het Audi soundsysteem. Dit pakket is enkel beschikbaar voor de designvariant.
Het laatste en derde pakket heeft de naam Pro Line S. Deze kost eveneens € 4.500,- extra en is enkel te verkrijgen op de sport-versie. Opnieuw wordt het Pro Line-pakket als basis genomen, dat de fabriek aanvult met het Audi soundsysteem, het lichtpakket, S line en het S line exterieur.

Februari 2015

De Q3 geldt tevens als debuut voor drie nieuwe metallic kleuren. Twee hiervan zijn blauw, Utopiablauw en Hainanblauw, waar de andere kleur Cuveezilver is. Voor wie staat te trappelen om de vernieuwde Q3 te bestellen moet nog even wachten tot 18 november wanneer de voorverkoop van start gaat. De eerste modellen verschijnen in februari 2015 in de Nederlandse showrooms.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi Q3 krijgt prijzen toegewezen
Audi Q3 krijgt prijzen toegewezen
Audi Q3 krijgt prijzen toegewezen
Audi Q3 krijgt prijzen toegewezen
Redactie
Door Redactie

Zoeken