Nieuws

Verwachtingsvolle Audi RS1 gevisualiseerd

Verwachtingsvolle Audi RS1 gevisualiseerd

Ondanks dat Audi met de S1 een smaakvol zoethoudertje in huis heeft, kijken we nog altijd erg uit naar een alles overtreffende RS1. Als het aan illustrator en landgenoot Remco Meulendijk ligt gaat die er zeker nog komen en zo zal hij er dan uitzien.

De twijfels rond een lancering van een über-hete RS1 stapelen zich steeds verder op naarmate het langer duurt dat er iets concreets over die Audi voorbijkomt. De laatste keer dat er iets over een snelle A1 de revue passeerde dateert immers al weer uit medio 2011, en achteraf gezien vragen wij ons af of dat item wel over de RS1 ging en niet de onlangs gelanceerde S1.
Over de S1 gesproken en daarmee meteen ook de hoopvolle verwachting dat er ooit nog een RS1 te koop zal zijn: kan de doorsnee rijbewijshouder zo’n auto wel aan? Want, 231 pk in een auto die oorspronkelijk bedoeld was als hip boodschappenkarretje, dat gaat hard, kunnen we je vertellen! Al snel héél en té hard. Zeker met vierwielaandrijving, waarmee de S1 al standaard is uitgerust. Toen we de S1 hier op de redactie hadden, stelden wij onszelf achter het stuurwiel telkens de vraag ‘wie laat nu wie uit?’. Zo ontzettend sleurt de S1 eraan en de RS1 is notabene naar goede traditie nog krachtiger.

Braver
Terugkomend op de computerillustratie. Ligt het aan ons, of oogt de RS1 – in tegenstelling tot wat je verwacht – braver dan de S1? RM.Design is dat moeilijk kwalijk te nemen, want Audi geeft ook bar weinig speelruimte weg omdat de S1 en ook de weliswaar gelimiteerde A1 quattro al zo dik op het netvlies liggen. Nog meer spoilers en dikkere eindpijpen zou bijna vulgair worden en dat is niet des Audi. Alhoewel, ook de doorgaans bescheiden Ingolstadters hebben soms hun momenten…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Verwachtingsvolle Audi RS1 gevisualiseerd
Redactie
Door Redactie

Zoeken