Nieuws

Koningsdagspecial: de droomgarage van Koning Willem-Alexander

Lief hebben we de Koninklijke familie. Vooral vanwege de vele autofanaten onder de Oranjes. Ook onze jarige Koning zelf heeft het autohart op de juiste plaats zitten, met een voorliefde voor Volvo en Audi. Maar geheid is zijn droomgarage veel groter. Voor elk staatsbezoek een andere als het kon. Maar omdat Willem-Alexander daar allicht te bescheiden voor is, zijn wij maar zo vrij geweest deze te vullen met een begeerlijke collectie.

McLaren P1

McLaren P1

Niet op visite bij de President van de Verenigde Arabische Emiraten zonder een flitsend bezoek te brengen aan het prachtige racecomplex in Abu Dhabi. Het hypermoderne Yas Marina Circuit is werkelijk sensationeel, en daarop rondgaan hoort natuurlijk in een verbluffende bolide. Voilà, de McLaren P1. Perfect, Willem! Lees meer »

Lamborghini Aventador LP700-4

Lamborghini Aventador LP700-4

Italië, het land van mode en stijl. Als de Italiaanse premier Matteo Renzi onze Koning ontvangt geeft Willem-Alexander er dan ook de voorkeur aan in een Lamborghini Aventador LP700-4 te arriveren. In knaloranje uiteraard. Lees meer »

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Aston Martin V12 Vantage Roadster

In Willem’s droomgarage waar de Britse vlag wappert staat een Aston Martin V12 Vantage Roadster. Wat! Een cabriolet, in Groot-Brittannië, daar waar het regelmatig met bakken uit de hemel komt? Jazeker. Want heb je de wegen daar wel eens meegemaakt. En dan die V12-brul. Die klettert oorstrelend tussen de hooglanden. Lees meer »

Spyker C8 Aileron

Spyker C8 Aileron

Als tussendoortje rijdt de Koning natuurlijk een Spyker. Het oer-Hollandse automerk bouwde immers ooit de fameuze 'Gouden Koets'. Een moderne Spyker mag zodoende niet ontbreken. Als vanzelfsprekend gehuld in chauvinisme. Lees meer »

Zenvo ST1

Zenvo ST1

Deense auto’s, zeldzaam zijn ze. Maar als de Denen wat bouwen, dan leveren ze puik werk af. Neem de brute Zenvo ST1. Daar weet onze Koning wel raad mee. Lees meer »

MINI Mini

MINI Mini

De autoliefde van Willem-Alexander raakt ook wel eens van de weg. Zo heeft hij in het verleden al meerdere keren een behoorlijke deuk in zijn ego opgelopen. Ook Maxima is soms stuntelig achter het stuur. Voor haar daarom iets liefs, iets dat klein maar fijn is. Lees meer »

McLaren 650S

McLaren 650S

Omdat een oranje Ferrari – het merk waar zijn opa helemaal weg van was – nogal misplaatst is, maar een oranje McLaren allesbehalve, staat het tweede model van deze getalenteerde Britse sportwagenfabrikant ook in de droomgarage van ‘Alex’. De 650S Spider om precies te zijn. Lees meer »

Kia GT4 Stinger

Kia GT4 Stinger

Een Aziatisch rijijzer, het is eens wat anders. Vandaar dat de Kia GT4 Stinger ook in deze droomlijst is opgenomen. Met 315 pk niet overdreven krachtig, maar bijster veel weegt ‘ie ook niet. 1.300 kilogram slechts. Lees meer »

Donkervoort D8 270 RS

Donkervoort D8 270 RS

Naast Spyker het enige beroemde Nederlandse automerk. Puristenwagens maken de vaklui daar in de polder. Auto's die je het authentieke autorijden laten ervaren, maar onderhuids zeer modern zijn. Vervlogen tijden in een nieuwe jas; daar zegt onze Koning geen nee tegen. Lees meer »

BMW M3 GTS

BMW M3 GTS

Een normale BMW M3 is al een geweldenaar, laat staan de M3 onder de straatlegale M3's, de GTS. Een mooie, iconische opvulling voor in Willem’s ultieme droomgarage. Alleen al om de standaard geleverde kleurstelling en omdat BMW M de M4 GTS niet levert in oranje. Lees meer »

Ford Mustang Boss 302

Ford Mustang Boss 302

We kunnen het verkeerd opgemerkt hebben, maar Barack Obama ziet Koningin Maxima wel zitten, volgens ons. Maar wat moet Willem-Alexander daar wel niet van denken. Om onze Koning te vriend te houden is er maar één oplossing: de Ford Mustang Boss 302! Lees meer »

KTM X-Bow

KTM X-Bow

Wanneer je zo’n druk en hectisch bestaan leidt als een koning, moet je soms gewoon eventjes stoom afblazen. Voor een moment geen beschermengelen om je heen. Het gevoel ervaren dat je nog leeft. Majesteit, wat denkt u van de KTM X-Bow? Tot uw dienst, zo weten wij. Lees meer »

Bugatti Veyron Super Sport

Bugatti Veyron Super Sport

Aan de andere kant van het spectrum deze Bugatti Veyron Super Sport. Relatief veilig door de magische grens van 300 km/h blazen, op naar de bijna surrealistische barrière van 400 km/h. Als koning moet je je grenzen verleggen, uitdagingen aangaat. Waarvan akte. Lees meer »

Lexus LFA Nürburgring Edition

Lexus LFA Nürburgring Edition

Soms is snelheid, exclusiviteit en prijs volkomen inferieur. Soms draait het puur en alleen om de muziek, automuziek welteverstaan. Machinale soundtracks die als ze op CD verkrijgbaar zouden zijn de albumkast zouden vullen. Wanneer Willem daaraan denkt, neemt hij de Lexus LFA mee voor een blokje om. Lees meer »

Hummer H3

Hummer H3

Een oranje H3, het is alsof Hummer ‘m destijds speciaal voor onze Koning heeft uitgebracht. Ideaal voor het zwaardere werk en bovendien goed voor het aanmeten van een stoerder imago. Lees meer »

Savage Rivale Roadyacht GTS

Savage Rivale Roadyacht GTS

Voor velen onbekend, maar voor onze Willem-Alexander natuurlijk niet. Want zo Hollands als wat, deze Savage Rivale Roadyacht GTS. En zéér uniek, want het betreft hier een vierdeurs coupé-cabriolet, waarvan er slechts 20 exemplaren gebouwd zijn of worden. Dat is namelijk niet helemaal duidelijk.

Porsche 911 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS

Diverse droomauto’s zijn verkrijgbaar in ons oranje. Maar wanneer je er spontaan eentje moet verzinnen, dan is de eerste die je te binnen schiet de Porsche 911 GT3 RS. Ook in het groen, zwart, wit of grijs, maar daar moet Willem-Alexander niet van hebben.

Audi A8 Limousine

Audi A8 Limousine

Dat deze Koning-special met een flink korreltje zout genomen moet worden had je hopelijk al door. Maar wat we wél zeker weten is dat onze koning zich tijdens officiële gelegenheden in deze Audi A8 Limousine laat rijden. In de privésfeer rijdt hij een Volvo XC90. Het is ook zo'n volksheld, onze Koning... Lees meer »

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken