Nieuws

Nieuwe Honda Accord als Spirior Concept onthuld

Nieuwe Honda Accord als Spirior Concept onthuld

Op de Beijing Motor Show staan verrassend veel primeurs te pronken. Velen daarvan zullen echter niet bestemd zijn voor de Europese markt. Ook deze Spirior Concept van Honda niet. Althans, niet als zodanig. Maar mogelijk wel als de nieuwe Accord.

Wat in momenteel China de Honda Spirior is, is bij ons de Accord. En daarmee zou het heel goed mogelijk kunnen zijn dat deze in Beijing gepresenteerde Spirior Concept model staat voor de volgende Accord. Mocht dat inderdaad zo zijn, dan kunnen we opnieuw een klassieke vierdeurs sedan tegemoet zien, maar die wel wat stoerder voor zich uit staart. De grove, deels verchroomde grille zoals we die reeds kennen van jonge Honda’s oogt optisch breder dan hij is doordat ‘ie als het ware in de lichtunits opgaat. Het plaatsen van de LED-koplampen op de uiterste hoeken alsook de aan weerzijden aangezette voorbumper versterken de stoere aanblik van de Spirior Concept. Ook de vouwlijnen in de motorkap doen een duit in het zakje. Naar de rest van het design is het gissen, aangezien we het moeten stellen met deze ene foto. Al doet de geaccentueerde heuplijn en de hoekige achterlichtunits vermoeden dat Honda aan de achterzijde aan het herhalen is geweest.

Dit jaar nog

Officieel is er weinig bekend over de Spirior Concept. Honda geeft enkel aan dat we het productiemodel nog dit jaar kunnen verwachten en dat het rijniveau ‘de maatstaf in de klasse van de sportsedan’ zal zijn. Een gewaagde belofte.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken