Nieuws

Komst V8 maakt Bentley Flying Spur goedkoper dan ooit

Bentley Flying Spur V8 krijgt prijskaartje van ruim twee ton

Bentley's gloednieuwe 4.0 liter V8 doet veel goeds voor de verkopen van het merk. In de Continental GT vindt de krachtbron dermate gretig aftrek dat de Britten hebben besloten hem tevens in de Flying Spur te lepelen. En dat is goed nieuws voor het Nederlandse prijskaartje van de statige limousine.

Wie voorheen een Bentley Flying Spur wilde hebben moest een euroton of drie meenemen richting z'n plaatselijke Bentley dealer. Een beste smak geld, en dat is voor een deel te wijten aan de Nederlandse regelgeving. Met een 6.0 liter W12 onder de kap is de uitstoot namelijk niet mild en dat vertaalt zich vanzelfsprekend door in de prijs. Nu biedt Bentley echter een 'budget' optie aan in de vorm van een 4.0 liter V8. Hoeveel kost 'ie dan? € 221.134,-.

Instappertje

Prestatiegewijs is het minder machtsvertoon dan met de W12, maar behelpen is het allerminst. 500 pk en 660 Nm brengen de ruim twee ton wegende koets met alle gemak in beweging. In 5,2 tellen zit je op de 100 km/h en trek je door richting de topsnelheid van 295 km/h. Iets minder vlot dan de topper, maar dat is de enige concessie die je doet bij het kopen van de Flying Spur V8. De limousine is namelijk nog altijd voorzien van alle luxe en gemakken. Bentley verandert niets aan de uitrusting. Wat ze wel veranderen is een aantal stylingkenmerken zodat men weet wat er onder de kap van een voorbijrijdende Flying Spur V8 ligt. Speciale uitlaatstukken in de vorm van een liggende acht, een zwarte raatgrille onderin de voorbumper en 19-inch lichtmetalen wielen kenmerken deze instapversie van de Flying Spur. Geïnteresseerd? De Bentley Flying Spur V8 is vanaf heden te bestellen bij Bentley Leusden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bentley Flying Spur V8 krijgt prijskaartje van ruim twee ton
Bentley Flying Spur V8 krijgt prijskaartje van ruim twee ton
Redactie
Door Redactie

Zoeken