Nieuws

Subaru scherpt Viziv Concept aan

Subaru scherpt VIZIV Concept aan

De Viziv Concept is een voorbode van een volwaardige crossover uit de Subaru stal waarvan het eerste studiemodel vorig jaar op de Autosalon van Genève werd getoond. Nu, een jaar later, toont het merk de volgende stap in het designproces van deze studie, heel voor de handliggend Viziv 2 Concept geheten.

Geheel nieuw is de crossovermarkt niet voor Subaru, getuige de eigenzinnige XV. We kunnen die auto echter niet echt als conventionele crossover betitelen. De XV onderscheidt zich zo sterk dat hij meer de richting van de SUV’s opgaat. Subaru beseft zich dat maar al te goed en wil daarom het gat dat ze laten opvullen met een volwaardige crossover. Het merk is echter nog aan het stoeien met het definitieve design en gooit er daarom maar weer een studiemodel uit. Hoogstwaarschijnlijk om te peilen of het publiek vindt dat het merk op de goede weg zit.  

Vision for Innovation

Dat Subaru langzamerhand naar het eindresultaat wil toewerken is te merken aan het feit dat deze tweede Viziv qua styling eerder doet denken aan hun laatste onthullingen dan aan het origineel. Neem de agressieve koplampen bijvoorbeeld, die vinden we ook op de conceptversies van zowel de WRX als de Legacy (maar werden uiteindelijk vervangen door minder uitgesproken units). Hopelijk bewandelt Subaru met de Viziv toch een andere weg. Het Japanse merk heeft er namelijk een handje van gekregen om concepts erg spannend neer te zetten, om vervolgens al die warme tintelingen (bij het publiek) weg te blazen met de uiteindelijke productieversies. Ontzettend jammer. Binnenkort meer vanaf de beursvloer in Genève.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken