Nieuws

Verrassend: McLaren 650S overtreft juist 12C

Verrassend: Nieuwe McLaren overtreft juist 12C

Zagen we die even niet aankomen! Geen probleem, wij houden wel van een aangename verrassing. En aangenaam, dat lijkt de aanstormende McLaren absoluut te worden. Want waren we helemaal in de veronderstelling dat het om een nieuwe instapper ging, blijkt het om een model te gaan die tussen de MP4-12C en P1 wordt gepositioneerd.

De naderende McLaren zal tijdens de autoshow in Genève onthuld gaan worden als 650S. Maar of dit ‘tussenmodel’ ook definitief zo gaat heten en of we het getal in die naam mogen zien als een verwijzing naar het motorvermogen, dat kunnen we niet zomaar aannemen. De Britse sportwagenfabrikant springt vooralsnog uiterst summier om met concrete informatie.
We moeten het voor nu doen met de mededeling dat de McLaren 650S, die hiervoor als P13 door het leven ging, ‘doelbewust is ontwikkeld om de enthousiaste bestuurder te prikkelen met luxe en sensatie, en dat al vooraf te kennen geeft aan de hand van z’n uitgesproken design’.

Ezel

Van dat laatste hadden we al wat lucht gekregen, want McLaren heeft zelf toegegeven dat de uitstraling van de MP4-12C nogal braaf is. Met de wulpse P1 hebben ze die ‘fout’ meteen gecorrigeerd en gelukkig schuilt er in McLaren geen ezel die zich daaraan nogmaals stoot. Binnenkort meer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken