Nieuws

Nederlandse krijgsmacht vervangt G-klasse voor VW Amarok

Nederlandse krijgsmacht vervangt G-klasse voor VW Amarok

De Nederlandse Defensie neemt afscheid van de huidige Mercedes-Benz en Landrover-terreinwagens en vervangt deze door de Volkswagen Amarok DC 103 kW. Volgens het ministerie levert deze wisseling van de wacht een forse besparing op onderhouds- en aanschafkosten op.

De Defensie Materieel Organisatie heeft op 5 december een overeenkomst gesloten met de Nederlandse importeur Pon voor de aanschaf van 1.667 nieuwe Amaroks in 2014 en 2015. En daarmee wordt er afscheid genomen van de huidige Mercedes-Benz G 280 CDI en de Land Rover Defender 110 XD WW. De Koninklijke Landmacht en Luchtmacht, de Marechaussee alsook het Korps Mariniers zullen gebruik gaan maken van het nieuwe terreinvoertuig.

“De Defensie-Amarok is in feite een regulier civiel voertuig zoals ‘ie ook door jou is te bestellen.”


Civiel Voertuig
De Defensie-Amarok is in feite een regulier civiel voertuig zoals ‘ie ook door jou is te bestellen. Volgens Defensie is het voertuig daardoor een stuk goedkoper in de aanschaf. Wel zijn er enkele militaire modificaties gedaan om onze soldaten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zo bezit de pick-up wapenklemmen, sjorogen voor lucht- en zeetransport en een militaire radio.

Onderhoud
De aanschaf van de nieuwe terreinknecht zorgt er tevens voor dat er fors wordt bespaard op onderhoudskosten. Vanaf heden hoeft het leger namelijk geen eigen monteurs meer op te leiden. De verzorging van de Amaroks wordt in het vervolg volledig uitbesteed aan Pon, in zowel binnen- als buitenland. De dealer garandeert dat in veelgebruikte oefengebieden in Noorwegen, Spanje of Duitsland snelle assistentie bij pech is gegarandeerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nederlandse krijgsmacht vervangt G-klasse voor VW Amarok
Redactie
Door Redactie

Zoeken