Nieuws

Diesel-hybride: Volkswagen Twin-up!

Diesel-hybride: Volkswagen Twin-up!

Naast een elektrische variant werkt Volkswagen nu ook aan een hybride-versie van de up!. De auto is Twin-up! genaamd en staat als conceptcar op de Tokyo Motor Show. Hij combineert een elektromotor met een dieselmotor.

De Twin-Up laat zich daarmee aandrijven door hetzelfde systeem als de XL1, maar dan met een elektromotor die er 20 paarden extra uitperst. Met 1.200 kg op de schaal weegt hij dan ook fors meer en vormt het extra vermogen geen overbodige luxe. Het gecombineerde vermogen bedraagt volgens de fabrikant zo´n 75 pk, wat net als het geleverde koppel van 214 Nm via een zevenbak met dubbele koppeling op de voorwielen wordt losgelaten. Hij kreeg een dieseltank van 33 liter ingebouwd, maar kan uiteraard ook puur elektrisch rijden, tot 50 km ver. De maximale snelheid ligt dan net boven het wettelijk toegestane.

Tergend traag
Gebruikmakend van zowel de diesel- als de elektrische centrale werkt de Twin-up! de honderdsprint af in een tergend trage 15,7 tellen. De top ligt in dat geval op een elektronisch begrensde 140 km/h Daar tegenover staat dan weer een opgegeven verbruik van 1,1l/100km en een CO2-uitstoot die op papier 27 g/km bedraagt. Zuinigheid van topniveau, maar niet zonder concessies blijkbaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken