Nieuws

´Haalt Volkswagen Toyota in ook met aantal hybrides?´

´Haalt Volkswagen Toyota in ook met aantal hybrides?´

De grootste zijn is niet genoeg. Tegen 2018 wil het nu al gigantisch Volkswagen ook de ´groenste´ autoproducent ter wereld zijn. Een orkaan aan volledig elektrisch of hybride aangedreven auto’s en nog verdere downsizing in de vorm van 3-cilinders liggen aan de grondslag daarvan.

‘Laat Toyota maar lekker z’n ding doen, als Volkswagen maar vooral conventionele auto’s blijft bouwen’. Als dat jouw gedachte is, maakt dan je borst maar alvast nat. Het blijft niet bij de onlangs gepresenteerde e-Golf, e-up! en Porsche Panamera S E-Hybrid. Integendeel, binnen een jaar zal het ‘alternatieve’ assortiment van de Duitse autogigant uit liefst veertien modellen bestaan. En daarmee houdt het niet op als er voldoende vraag naar elektrische of hybride aangedreven auto’s is. Volkswagen laat weten dat het vrij makkelijk het aanbod met bijzonder groene modellen kan uitbreiden naar een stuk of veertig.

3-cilinders
Deze aanwas moet leiden tot het worden van ’s wereld grootste autoproducent ter wereld in 2018. En om dat ambitieuze doel te bereiken wordt het zekere voor het onzeker genomen door daarnaast nog een stap verder te gaan in downsizing. Hoewel relatief laat gaat het bedrijf ook 3-cilinders in auto’s lepelen. Ford, Renault en – als we een paar maanden verder zijn – ook Opel, BMW en PSA (Peugeot en Citroën) gingen daarin al voor. Om niet een nog grotere achterstand op te lopen ten opzichte van de concurrentie legt Volkswagen hun eerste driepitter als eerste in de meest compacte modellen (up!, Polo en Golf). Zodra de techniek daarvoor goed is gerijpt wordt er bekeken of de grotere modellen kunnen volgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken