Nieuws

Mercedes cabrio´s met dikke dieselmotoren

Mercedes cabrio´s met dikke dieselmotoren

Als grondlegger van de dieselmotor presenteert Mercedes een aantal nieuwe en dikke dieselmotoren. Deze zullen onder andere hun weg vinden naar de SLK, SL en de CLK Cabriolet. Vanaf nu is open dieselen geen probleem!

Mercedes presenteerde in 1935 de 260D. Daarmee was Mercedes de eerste autofabrikant die een dieselmotor op de markt bracht. Nu, zo´n 70 jaar later, presenteert Mercedes een uitgebreid programma met nieuwe dieselmotoren. Op de Autosalon van Genève liet Mercedes haar gamma zien en daarbij stonden drie opvallende modellen; de SLK, SL en CLK Cabriolet. Drie sportauto´s die voorheen alleen leverbaar waren met dikke benzinemotoren.
 
SLK 320 CDI: drie turbo´s!
De motor die onder de kap van de SLK 320 CDI ligt is gebaseerd op de nieuwe V6 dieselmotor van Mercecedes. Hij is voorzien van een twee-fasen turbo welke bestaat uit drie turbo´s. Twee daarvan zijn gemonteerd naast de cilinderbanken en de derde, een grotere turbo, is tussen de V van de cilinders gemonteerd. Wanneer de motor weinig toeren draait stroomt de lucht door alle drie de turbo´s en doen de twee kleine turbo´s het meeste werk. Wanneer het toerental toeneemt en de luchtstroom continue is worden de twee kleine turbo´s uitgeschakeld en neemt de grote turbo het werk over.
 
De diesel in de SLK is er eentje van formaat. De V6 levert 286 en een indrukwekkend koppel van maximaal 650 Nm. Daarmee is de SLK 320 CDI in staat zijn snelle broer, de SLK 55 AMG, bij te houden. Niet voor niets heeft de conceptcar dan ook dit uiterlijk meegekregen. De prestaties: 0-100 km/h in 5,4 seconden en een topsnelheid van 250 km/h (begrensd).
 
Op komst: CLK 320 CDI
Ook gebaseerd op de nieuwe V6 dieselmotor is de CLK 320 CDI. Onder de kap van deze cabriolet ligt eveneens een 286 pk en 650 Nm sterke dieselmotor. Tijdens de introductie van de vernieuwde CLK lieten wij al weten dat deze cabriolet komende zomer leverbaar zal worden met een dieselmotor.
 
Sportdiesel: SL 400 CDI
Als absolute topper stond in Genève de SL 400 CDI. De SL is een sportauto van hoog niveau, waarvan je nooit zou verwachten dat er een dieselmotor in zal komen te liggen. Toch doet Mercedes dat en trekt een dikke 4.0 liter V8 uit de kast. Dankzij het flinke vermogen en indrukwekkende koppel (cijfers niet bekend) sprint de diesel-SL in 5,8 seconden naar 100 km/h.
 
Diesel-toekomst
Wat Mercedes precies van plan is met de SLK en SL is niet bekend. De auto´s stonden als conceptcar in Genève maar het feit dat Mercedes een SLK en SL met dieselmotor laat zien is niet zomaar. BMW en Audi leveren in de 3-serie Cabriolet en A4 Cabriolet ook dieselmotoren en dat is een groot succes. Aangezien Mercedes heeft laten weten dat de CLK Cabriolet ook met een dieselmotor zal worden geleverd kan veel zeggen. We wachten het af!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes cabrio´s met dikke dieselmotoren
Mercedes cabrio´s met dikke dieselmotoren
Mercedes cabrio´s met dikke dieselmotoren
Mercedes cabrio´s met dikke dieselmotoren
Mercedes cabrio´s met dikke dieselmotoren
Redactie
Door Redactie

Zoeken