Nieuws

Laraki neemt de Borac in productie

Laraki neemt de Borac in productie

Net als voorgaande jaren is Laraki ook dit jaar weer vertegenwoordigd in Genève. Goed nieuws dit keer want Laraki maakt bekend dat de Borac in productie wordt genomen. De 540 pk sterke sportwagen loopt nog dit jaar de fabriek uit.

Het is niet voor de eerste keer dat Laraki op de Autosalon van Genève een sportauto presenteert. Het Marokkaanse sportautomerk presenteert voor de derde keer een model. Eerst was het de Borac, vorig jaar de Fulgara en dit jaar staat er een compleet aangepaste Borac op de stand. Wat Laraki precies van plan is blijft onduidelijk want na deze drie modellen is er nog steeds geen één in productie gegaan. Volgens Laraki komt daar eind dit jaar verandering in, want dan gaat de Borac in productie!
 

Mengelmoesje

De Borac ziet er dynamisch uit. Hij heeft een hele lange motorkap en een korte achterkant. De achterkant van de auto heeft wel wat weg van de Continental GT van Bentley. Van opzij zijn er overeenkomsten met de Chrysler Firepower te zien maar recht van voren is er eigenlijk niets op te noemen. De voorkant heeft een kleine grille en twee enorme luchthappers in de voorbumper.
 

Mercedes V12

Voor de techniek heeft Laraki een beroep gedaan op Mercedes. Zo is de 6.0 liter V12 afkomstig van het Duitse merk. De V12 levert 540 pk vermogen en een koppel van 750 Nm. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak die het vermogen overbrengt naar de achterwielen die een formaat hebben van 290/35 ZR19. In 4,5 seconden doorbreekt de Borac de 100 km/h grens en de topsnelheid ligt ruim boven de 300 km/h. Ondanks de zware motor en de ruime afmetingen van de auto (L 4,82 B 1,99 H 1,26) weegt de Borac ‘maar’ 1.500 kg.
 

Eind 2005 in productie

Eind dit jaar hoopt Laraki de eerste exemplaren van de Borac op de weg te hebben. De auto zal in beperkte oplage worden gebouwd. Over de prijzen en definitieve specificaties is nog niets bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Laraki neemt de Borac in productie
Laraki neemt de Borac in productie
Laraki neemt de Borac in productie
Redactie
Door Redactie

Zoeken