Nieuws

BMW i8 staat al in de etalage

BMW i8 staat al in de etalage

De BMW i8 moet zijn werelddebuut nog beleven, maar is nu al in de etalage te bewonderen. De auto op deze foto’s is namelijk een schaalmodel van de hybride-sportwagen.

BMW heeft nooit geheimzinnig gedaan over het design van de i8, dus wat dat betreft zijn deze foto’s geen openbaring. Wel is het een keer leuk om de i8 in een andere jas dan zijn reeds bekend blauw/witte tenue te zien. Donkergrijs is dan weer geen kleur om de blits mee te maken tijdens de IAA in Frankfurt waar de onthulling plaatsvindt. De koper/blauwe kleurstelling zoals dat op de conceptcar deed het destijds erg goed, maar of BMW hier opnieuw voor kiest? Wij stellen een combinatie met bordeauxrood voor of iets in die trant.

1 op 40
Alle specificaties van de i8 gaf BMW eind vorig maand al vrij. Opmerkelijk daarbij was dat de hoofdmotor niet op dieselolie draait zoals de conceptversie maar op benzine. De 1.5 liter driecilinder alleen al weet een hoge 234 pk op te wekken. Ondersteund door twee krachtige elektromotoren – die gezamenlijk goed zijn voor nog eens 133 pk – bedraagt het gecombineerde vermogen 362 pk bij een maximumkoppel van 570 Nm. Hiermee is de i8 in staat in 4,5 seconden naar 100 km/h te snellen en gemiddeld toch maar 2,5 liter benzine per 100 kilometer te verbruiken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW i8 staat al in de etalage
BMW i8 staat al in de etalage
Redactie
Door Redactie

Zoeken