Nieuws

De aanval: Infiniti Q30 Concept

De aanval: Infiniti Q30 Concept

Infiniti werkt aan een agressieve wereldwijde groeistrategie, zo horen we uit monde van Johan de Nysschen, President of Infiniti Motor Company. De Q30 Concept is volgens de Nysschen de voorbode van een verdere uitbreiding van die groeistrategie. Hij debuteert in Frankfurt.

Aan lef ontbreekt het niet bij Infiniti. Het dochtermerk van Nissan wil serieus concurrentie gaan bieden aan het Duitse trio dat al sinds jaar en dag overheerst in de premium segmenten. Een statement dat de Japanners de laatste tijd meer en meer laten vallen. Met de Q30 stapt men in ieder geval in een segment dat op dit moment booming, maar ook nog relatief jong is: dat van de compacte crossover.

Q3, X1, GLA
Met de Q30 zal Infiniti zich rechtstreeks tegenover de Audi Q3, BMW X1 en Mercedes GLA gaan begeven. Niet de minste concurrenten. Infiniti probeert met haar nieuwe design-DNA, dat werd ingezet met de Q50, echter de consument te verleiden. Het design is spraakmakend en de ontwerpers spreken - vanzelfsprekend - van rank, slank en verleidelijk.

Vettel
Wanneer het productiemodel van de Q30 op de markt komt zal dit het eerste model zijn waarbij Sebastian Vettel, officieel Infiniti’s Director of Performance, vanaf het begin af aan bij betrokken is. De drievoudig wereldkampioen F1 van Infiniti Red Bull Racing, die actief betrokken was bij de fijnafstemming van de Infiniti Q50, werkt nauw samen met technische teams van Infiniti over de gehele wereld als onderdeel van een afspraak om het merk met race genen te injecteren. En dat moet Infiniti net dat extraatje gaan geven.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken