Nieuws

‘Twee keer knipperen bij Nissan GT-R Nismo’

‘Twee keer knipperen bij Nissan GT-R Nismo’

De in ontwikkeling zijnde Nissan GT-R Nismo belooft een heel bijzondere, of beter gezegd een heel snelle te worden. Accelereren is gewoonweg een aanslag op je lichaam.

Vraag ons niet hoe ze het doen. Maar wat de momenteel snelste GT-R ter wereld, de 1.700 pk sterke Nissan GT-R Alpha 12 van AMS Performance, niet lukt, presteert de GT-R van Nismo naar verluidt wel: in een miezerige 2,0 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten. Dat is nog eens een halve tel sneller dan dat Bugatti Veyron zijn temmer naar deze snelheid katapulteert. Au! Dat moet pijn doen aan lijf en ledematen, om nog maar te zwijgen over het zenuwstelsel. Wel gaaf.

Record
Mocht Nismo het daadwerkelijk voor elkaar boksen de GT-R zo snel te krijgen, dan draagt het model de bijnaam “Godzilla” met het volste recht. Hij zou er zelfs mee in de recordboeken komen. Want tot dusver is er nog geen productieauto die de spurt van 0 naar 100 km/h sneller op de klok zet.
Het schijnt dat de Ariel Atom V8 momenteel de snelste vierwieler te koop is het met een ooit gerealiseerde tijd van 2,4 seconden. Ongekend om daar nog vier tiende van een seconde onder te duiken. Hoe? Dat weet nog niemand. Er wordt gezegd dat de Nismo-variant significant sterker is dan de GT-R van modeljaar 2013. Ook weegt hij minder. Verdere informatie ontbreekt helaas. Wanneer hij komt is ook nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken