Nieuws

Dakloze Toyota GT86 blijft een droom

Dakloze Toyota GT86 blijft een droom

Iedereen zag hem graag komen. Toyota’s ontwikkelingschef, Testuya Tada, fantaseerde er zelfs over. Spijtig genoeg blijft het waarschijnlijk bij dromen, want het bericht gaat dat de productieplannen voor een dakloze GT86 overgewaaid zijn.

Het is alsof Toyota de beslissing in haar onderbewustzijn al had gemaakt. Gehuld in maagdelijk wit presenteerde het merk de begeerlijke FT86 Open tijdens de Autosalon van Genève alsof de dakloze sporter denkbeeldig op een onbereikbare wolk alsmaar verder van de realiteit wegdreef. En toch, ook wij lieten ons graag meeslepen in de overtuiging dat de FT86 Open werkelijkheid zou worden. Niet dus. Althans, volgens Automotive News hebben de financiële rekenmeesters bij Toyota het advies gegeven geen gevolg te geven aan de FT86 Open. De benodigde ontwikkelingskosten zouden teveel op de winst drukken.

GT86 Turbo
De roze wolkenpartij waarop een heuse GT86-familie rust lijkt zelfs helemaal uit elkaar gedreven te worden. Er zou namelijk ook een streep gehaald zijn door het idee van een GT86 Turbo, de geblazen versie die de authentieke sportcoupé nog uitdagender zou moeten maken. Is het dan allemaal kommer en kwel? Nee. Een opvolger voor de Supra is niet van de planning geschrapt. De kersverse Toyota-topman Takeshi Uchiyamada heeft hier nota bene aan toegevoegd dat die sportauto in samenspraak met BMW ontwikkeld zal worden. We glimlachen weer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken