Nieuws

Volgende Renault Clio Gordini overklast RS

Volgende Renault Clio Gordini overklast RS

De teleurstelling was groot toen Renault de Gordini-naam nieuw leven inblies om er daarna niets speciaals mee te doen. Begrijp ons niet verkeerd, de Clio III RS is een subliem rijijzer, maar desondanks verwachten we van de Gordini-uitvoering gewoon nog meer. Bij de volgende maakt Renault het goed.

De Renault Clio III RS Gordini staat nog altijd in onze top-5 van lekkerste scheurneuzen die we ooit reden, maar was desalniettemin niet meer dan een Clio RS in historisch verantwoord Gordini-pak. Geen extra vermogen, geen lager gewicht, geen aangescherpt onderstel, niets van dat alles. Maar dat is nu precies wat Renault bij de volgende Clio RS Gordini wel gaat doen. Als we de berichten moeten geloven komt er 30 pk bij, gaat het koppel met 50 Nm omhoog, wordt het leeggewicht met 25 kilogram naar beneden gebracht en zal het standaard Cup-chassis nog lager bij de grond liggen en scherper staan afgesteld. Driewerf hoera!

Snelste ooit
We kunnen niet wachten tot z’n komst, want tevens de geschatte cijfers die deze technische inspanningen teweegbrengen doen enkel reikhalzend uitkijken naar de Gordini-uitvoering van de nieuwe Clio IV RS. Wat dacht je van een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,9 seconden en een topsnelheid van 250 km/h. Lieve hemel! Heeft er eigenlijk ooit wel eens een snellere B-segmenter in de showroom gestaan? De Citroën DS3 Racing, de MINI Cooper S JCW, de Volkswagen Polo WRC Street, de nieuwe Clio RS Gordini zou ze met deze specificaties lusten als ontbijt. Moet Renault hem wel eerst als zodanig gaan bouwen natuurlijk. Want dat is officieel nog niet bevestigd. Kan overigens spoedig gebeuren, want 2014 wordt als lanceringsjaar genoemd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken