Nieuws

Datsun

Eerste model Datsun komt in juli

Het eerste model van het wedergeboren Datsun wordt steeds concreter. De K2, die voornamelijk gericht zal zijn op markten in Azië en Zuid-Afrika, wordt naar verluidt op 15 juli voor het eerst aan het publiek getoond.

Eerste model Datsun komt in juli
Datsun moet voor Nissan gaan worden wat Dacia voor Renault is; een merk dat zich richt op belangrijke opkomende markten en auto’s aanbiedt tegen lage prijzen. Vandaar ook dat het merk de focus legt op Rusland, Indonesië, India en Zuid-Afrika, waar het ieder jaar anderhalf tot twee miljoen auto’s met het Datsun-logo af wil leveren na de wedergeboorte.

Nissan Micra
Het model waarmee Datsun zijn rentree gaat maken zal een vijfdeurs hatchback zijn, die geïnspireerd is op de Nissan Micra. De auto moet erg ruim zijn en tevens lichter dan de Micra. Geruchten over enkel een 1.2 benzinemotor uit de Nissan zijn sterk, maar nog niet bevestigd. Wel zal de hexagonale grille, die eerder op een teaserfoto te zien was en vooralsnog het enige beeld van de reïncarnatie is, aanwezig zijn ‘om het merk te onderscheiden van andere fabrikanten’, aldus de vicepresident van Datsun, Vincent Cobee. We zullen op 15 juli zien wat Datsun uit haar hoge hoed weet te toveren.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers